in

Rusija odgovorila Hrvatskoj zbog proterivanja diplomata

Hrvatska proteruje 18 ruskih diplomata i šest članova administrativnog i tehničkog osoblja, saopštilo je Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova u ponedeljak. Sada je stigao i odgovor Rusije…

Izvor: Profimedia
Hrvatska je u ponedeljak uručila ruskom ambasadoru u Hrvatskoj notu kojom je Rusiju obavestila o smanjenju broja diplomatskog i administrativno-tehničkog osoblja ruske ambasade u Zagrebu.

“Zatraženo je da 18 diplomata i šest članova administrativno-tehničkog osoblja (ukupno 24 službenika) Ambasade Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj napusti Republiku Hrvatsku”, navodi se u saopštenju.

Zvanična reakcija Moskve koju je potpisala Marija Zaharova stigla je danas. Zaharova je proterivanje diplomata ocenila kao “antiruski korak” i naglasila da bi to bila posledica takve odluke, prenosi ruska agencija TASS.

“Hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova je 11. aprila obavestilo o odluci o smanjenju osoblja ruske ambasade u Zagrebu i proterivanju 24 radnika ruskog diplomatskog predstavništva. Izražavamo snažan protest protiv ovog namerno neprijateljskog i apsolutno neosnovanog koraka koji ima destruktivan uticaj na čitav spektar rusko-hrvatskih odnosa”, rekla je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova u saopštenju objavljenom na sajtu ministarstva.

Zaharova je proterivanje diplomata ocenila kao “antiruski korak” i istakla da će odgovornost za posledice “u potpunosti biti na hrvatskoj strani”.

“Uslediće mere odmazde za ovo”, upozorila je ona.

Hrvatska je odmah nakon invazije Rusije u Ukrajini 24. februara uvela sankcije u vidu zatvranja vazdušnog prostor za ruske letelice.

(Mondo)

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Novopazarka Hena Kurtagić na spisku za Ligu nacija

Masovna pucnjava u Njujorku