in

Rusi izgubili cijeli bataljon u pokušaju da pređu most /VIDEO/

Artiljerijski napadi upravljani dronovima opustošili su pokušaje ruske vojske da uspostavi pontonske mostove na Siversky Donets rijeci u regiji Luganska., nanijevši ogromnu gubitke i zaustavivši najvažniju ofenzivu Kremlja.

U saopćenju Glavnog štaba ukrajinske vojske od 12. maja navodi se da su jedinice UAF-a koje brane položaje kod rijeke Siviersky, sjeverno od gradova s najvećim prioritetom ruske vojske, Slavjanska i Kramatorska, napale ruske oklopne kolone na otvorenom s teškom artiljerijom dok su pokušavali preći preko pontonskih mostova sjeverno od sela Belohorodivka.

Lider Luganske regije Serhii Haidai kazao je kako je ruska vojska napravila most preko kojega je dopremala vojnu opremu i osoblje, ali da je cijeli bataljon uništen zajedno sa opremom i vojnicima.

“U Belohorodivki, pokušaj neprijatelja da napravi čvrsti most kako bi omogućili prelazak osoblja i municije preko rijeke, bio je samo djelimično uspješan nakon čega smo ga uništili. Sva oprema je uništena, a skoro svi vojnici su poginuli. Neke smo mogli vidjeti kako plivaju ka obalama u pokušaju da pređu na stranu koju kontrolišu”, kazao je Haidai.

Uništeno je na desetine vozila ( najmanje 40 oklopnih vozila) i više stotina pripadnika oružanih snaga Rusije (više od 400 vojnika). Iz američkog ministarstva odbrane javili su kako ruske snage u Donbasu sporo napreduju, dok je Vojna obavještajna služba Velike Britanije objavila da se Rusi pokušavaju oporaviti od gubitaka.

Izvor:Saff

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Albanski parlament odbacio rezoluciju o genocidu u Srebrenici

Kupio usisivač pa mu prestao raditi: Tražio povrat novca, nakon što mu nisu dali, sve porazbijao! (Video) |