Rukometni savez Srbije zahtjeva hitno rešenje sukoba između Zvezde i Pazara

Rukometni klub iz Novog Pazara objavio je nakon utakmice da su njegovi članovi tokom cijele utakmice vrijeđani na nacionalnoj osnovi, da je na tribini istaknut uvredljiv transparent i da su navijači skandirali Ratku Mladiću i uzvikivali “poturice” i pjevali šovinističke pjesme.

U taboru crveno -belih je navedeno da gosti u Beogradu nisu vređani svih 60 minuta, da je sporni transparent odmah uklonjen, te da su dobili pretnje da se neće vratiti iz Novog Pazara.

Tom prilikom oglasio se i Rukometni savez Srbije koji je osudio sve vrste provokacija, diskriminacije i vrijeđanja na nacionalnoj, vjerskoj i rasnoj osnovi, ne samo na rukometnim i sportskim priredbama, već i u svim sferama društvenog života.

„Od uprave lige ARKUS, kojoj je povjereno takmičenje u Super A ligi, Rukometni savez Srbije očekuje da dostavi detaljan izvještaj o incidentu u 4. kolu ARKUS lige u konkurenciji rukometaša RK Crvena zvezda Grundfos – RK Novi Pazar, odigrali su što je pre moguće. “10. oktobra 2021. godine, koji se odigrao u delu tribine sa navijačima Crvene zvezde i da se preduzmu sve odgovarajuće mere u skladu sa normativnim aktima,” to je navedeno.

Apelovali su na sve klubove, sportske radnike, trenere i sportiste da stanu na put ovakvim pojavama na sportskim terenima.

 

Foto:b92

Total
0
Shares
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Related Posts