in

REKORDNI GUBITNIK! Mark Zakerberg izgubio 31 milijardu dolara u jednom danu, akcije kompanije drastično pale

BOGATSTVO Marka Zakerberga palo je za čak 31 milijardu dolara, što je najveći jednodnevni pad bogatstva ikada, nakon što su rezultati kompanije “Meta” u četvrtom kvartalu bili ispod očekivanja analitičara.

Kompanija “Meta” se nalazi usred istorijskog kolapsa akcija nakon što nije bilo rasta broja korisnika Fejsbuka u poslednjem kvartalu u odnosu na prethodni period, što je izazvalo zabrinutost za budući rast kompanije. Vrednost akcija je pala za čak 24 odsto.

Autopijac.com

Takav strmoglav pad je Zakerberga ostavio sa neto bogatstvom od 92 milijarde dolara, što je veliki pad sa 120.6 milijardi, piše Blumberg.

Zakerberg je danas održao sastanak sa zaposlenima, gde se pojavio zakrvavljenih očiju, i govorio je o velikim problemima sa kojima se kompanija suočava.

Gubitak bogatstva od čak 31 milijardu dolara je drugi najveći pad ikada uzrokovan obaranjem cena akcija, dok prvo mesto zauzima Ilon Mask.

Najbogatiji čovek na svetu izgubio je 35 milijardi dolara u novembru pošto su akcije Tesle pale nakon ankete na Tviteru u kojoj je Mask pitao svoje pratioce da li treba da proda 10% svog udela u kompaniji. NJegova neto vrednost takođe je pala za 25,8 milijardi dolara prošle nedelje. (Novosti)

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

Skandalozno: TVSA u borbi za prava pripadnika Vojske RS

Novi Pazar – U ”porscheu” pronađen pištolj i municija