in

Različite reakcije građana o zatvaranju Ulice Stefana Nemanje

Građani Novog Pazara uglavnom su pozdravili odluku Gradskog veća o zatvaranju dela Ulice Stefana Nemanja za saobraćaj, mada ima i onih koji uočavaju manu u takvoj odluci.

Građani su u anketi radija Sto plus kazali da će takva odluka pogodovati žiteljima i stanarima okolnih zgrada, ali da im nije jasno kako će se sada odvijati saobraćaj jer je grad pun vozila.

“To je lepo, ali je nemoguće. S obzirom na veliki broj automobila, ali dobro je ovo i vikendom. Grad otvorenih pluća, što bi rekli”, kazala je jedna Novopazarka.

Pojedini su nam rekli da, zbog buke i gužve, izbegavaju da dolaze u ovaj deo grada, kao i da ne očekuju neki boljitak novim režimom saobraćaja.

Autopijac.com

“Lično dođem ovde jedino kada moram u banku i nešto tu ako kupim, zbog gužve. Ne živim ovde, ali da živim drugačije bih reagovala”, istakla je starija žiteljka ovog grada.

Polemika se vodi i na društvenim mrežama gde pojedini pozdravljaju ovakvu odluku uz obrazloženje da će sada biti rešen problem zauzetih trotoara, zagađenja vazduha i neregulisanog saobraćaja.

“Veliko poštovanje. Nema više zauzetih trotoara, verglanja, zagađivanja vazduha”, piše u jednom komentaru.

S druge strane, neki su kritikovali takav potez Gradske uprave navodeći da se njome ništa neće postići.

Mnogima, među kojima su i oni koji žive u tom delu grada, još uvek nije jasno kako će saobraćaj za njih biti regulisan.

“Super, samo nek nama dozvole da prođemo i koristimo svoj parking, jer tu živimo i moramo prići ili parkirati. Nama to pravi velike probleme. Dođem sa mora ili poslovnog puta uveče i ne daju mi proći, samo jedan primer koji se meni nedavno desio. Do sada je bilo par dana sedmično, a sada će biti stalno”, pita se jedna Novopazarka.

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Pelet ograničen na 320 evra po toni! Slijede kontorle

Traži se novi donator za Novopazarca Tarika Malmudirovića (video)