in

Raška: Sedamnaest miliona za zamenu stolarije, kotlova i izolaciju

Opština Raška je, uz podršku Ministarstva rudarstva i energetike, dodelila 17 miliona dinara subvencija za sprovođenje mera energetske efikasnosti, odnosno zamenu stolarije, kotlova na čvrsto gorivo i izolaciju na kućama i stambenim zgradama.
Bespovratna sredstva dobilo je 205 građana i tri stambene zajednice, a većina učesnika konkursa sredstva je iskoristila za zamjenu stolarije. Od 17 miliona, 12 je obezbedila opština Raška, a ostatak Ministarstvo rudarstva i energetike.

„Živim u zgradi staroj 70 godina, stolarija je bila na dograđivanju i odavno je trebalo da bude zamenjena, ali sa skromnom penzijom nisam mogao da to finansiram. Ovo je odlično ispalo, zadovoljan sam i ovih dana očekujem početak radova“, rekao je Miodrag Bogojević.

Predsednik Opštine Raška Ignjat Rakitić izjavio je da je lokalna samouprava među prvima u Srbiji počela i okončala takmičenje.

“Bili smo brzi, a građani još brži, pa smo zbog velikog interesovanja i njihovih potreba povećali početni budžet sa 10 na 12 miliona dinara.” Uspjeli smo sve da završimo na vrijeme, tako da se nadamo da će građani uspjeti da završe sve radove prije zime“, rekao je Rakitić.

On je dodao da će Raška naredne godine održati isti konkurs, bez obzira da li će na njemu učestvovati Ministarstvo rudarstva i energetike.

“Sljedeće godine ćemo raspisati konkurs za subvencioniranje kupovine i ugradnje solarnih panela. Za te namene predviđeno je 10 miliona dinara, po pet miliona iz budžeta opštine i Ministarstva rudarstva i energetike“, najavio je Rakitić.

(RadioStoPlus)

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

Četiri i po godine zatvora za ubistvo rođenog brata

Salkić: MUP RS-a vježbom provocira i zastrašuje povratnike