in

Rade Šerbedžija prvi put u Novom Pazaru: Ima nečeg istanbulskog u ovom gradu

Rade Šerbedžija, poznat po svojim ulogama u filmovima i televizijskim serijama, kao i po svom muzičkom talentu, večeras se prvi put pojavio u Novom Pazaru sa bendom Zapadni kolodvor. Ovaj slavni glumac, pjesnik i muzičar, novopazarskoj publici predstavio je pjesme sa svog novog albuma “Ne okreći se sine”, uključujući i one koje su dobro poznate mnogim generacijama – Ne daj se Ines, Imam pjesmu za tebe, Barbara i druge. Publika je ustala na noge i počastila ga aplauzom tokom izvođenja sevdalinke “Zvijezda tjera mjeseca”.

Šerbedžija je izjavio za lokalne medije da je oduševljen živosti u Novom Pazaru, gradu koji je opisao kao “moderan, savremen i košnicu”, te da je iznenadjen energijom koja vlada u gradu. On je rekao da se Novi Pazar čini kao neki strani grad u kojima je bio, sa nečim od Istanbula.

Autopijac.com

Glumac je rekao da je teško odgovoriti na pitanje koja mu je uloga najdraža u životu, ali da je najponosniji na svoju ulogu supruga i oca. On je rekao da najviše voli uloge koje ima u životu, mnogo više nego one koje je imao u filmovima, televiziji i pozorištu. Njegova poruka novopazarskoj publici bila je u stilu naslovne pjesme sa njegovog novog albuma “Ne okreći se sine”. Tu pesmu je napisao 1989. godine za svog sina Danila, tada sa 18 godina, i poruka je da se ne okreću prema problemima svojih očeva već da gledaju u budućnost i grade svoj život, svoju priču i optimističan stav.

sandzaklive.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

Mensur Suljović, rođeni Tutinac, izgubio meč pikada protiv Michaela van Gervena na Svjetskom prvenstvu u Londonu

Sandžaklija Jasmin Redžepagić nestao u Ljubljani, policija traži pomoć javnosti