in

Prvi put Majke Srebrenice u Potočarima održale mirni protest

U Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari majke Srebrenice i preživjele žrtve genocida danas su se okupili u krugu Centra kako bi obilježili 11. juni, Dan sjećanja na sve žrtve genocida u Srebrenici i Podrinju.

Predsjednica Udruženja „Pokret majki enklave Srebrenica i Žepa“ Munira Subašić kazala je Feni da će se preživjele žrtve genocida okupljati širom Bosne i Hercegovine.

– Veoma je važno da se ne zaboravi i ne ponovi genocid i da oni koji negiraju genocid vide da mi još uvijek tragamo za istinom i pravdom. Važno je da nas vide sa jastučićima oni koji negiraju genocid, jer na svakom jastučiću je ispisano ime i prezime ubijenog čovjeka. Mi smo našu djecu rodili iz ljubavi i sa ljubavlju smo ih odhranili. Naša poruka je da se genocid ne zaboravi i ne ponovi – istakla je Subašić.

Autopijac.com

Majke Srebrenice su danas po prvi put održali mirni protest u kompleksu Memorijalnog centra Potočari. Nakon mirne šetnje, u Centru je proučen mevlud za ubijene žrtve genocida, a vjerski program su predvodili imami Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica.

Izvor:Saff

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

PORAST ISLAMOFOBIJEU Njemačkoj od 2014. godine napadnuto više od 800 džamija

Pogledajte nesvakidašnju atrakciju u Pirotu (FOTO)