in

Protest ispred Vlade Crne Gore: Ljude u vlasti okupila mržnja prema Crnoj Gori, ovoj Vladi brojimo posljednje dane

Ispred zgrade Vlade Crne Gore u Podgorici održan je protest, sa kojeg je poručeno da je ljude u vlasti okupila mržnja prema Crnoj Gori i da rade za račun Srpske pravoslavne crkve (SPC). Takođe, još jednom je zatražena odgovornost čelnih ljudi u Vladi zbog događaja na Cetinju 5. septembra.

Autor: VV18. 10. 2021 – 18:25 

Među okupljenima bio je i mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve (CPC), Mihailo.

Demonstranti su skandirali: “Dolje izdajnička Vlada”, “Ovo nije Srbija” i ” Bolje grob nego rob”. 

Okupljeni skandiraju brojne uvrede na račun najistaknutijih čelnika Vlade, posebno Dritana Abazovića.

Građani ne mogu računati na to da će biti ravnopravni u Crnoj Gori ako ne prihvate svetosavsku ideologiju, koja u suštini podrazumijeva nestanak Crne Gore, poručili su organizatori.

Predsjednica opštinskog odbora Liberalne partije Nikšić Jelena Marković kazala je da su za policijsku represiju prema građanima Cetinja i Crne Gore 4. i 5. septembra odgovorni premijer Zdravko Krivokapić i vicepremijer Dritan Abazović.

Ona je rekla da je razlog okupljanja to što je Abazović lično pozvao da mu se donesu dokazi da su na Cetinju građani gađani gumenim mecima.

“Na okupaciju ne pristajemo”, rekla je Marković.

Ona je zahvalila svima koji su došli i kazala da moraju odgovarati svi koji su odgovorni za policijsku represiju.

Aktivista za ljudska prava Aleksandar Zeković kazao je da je policija na Cetinju nezakonito primijenila sredstva prinude prema mirnim demonstrantima, koji su mirno iskazali protest.

“Razbijanjem demonstracija srušena su osnovna ljudska prava. Hemijska sredstva upotrebljena su neselektivno i nezakonito. Na Cetinju nije bilo zakonskih uslova za upotrebu takvih sredstava”, istakao je Zeković.

On je rekao da je nasilna intronizacija mitropolita Joanikija ukazala i na političku zloupotrebu Vojske Crne Gore, za sta je, kako je rekao, odgovorna ministarka odbrane Olivera Injac.

Zeković je kazao da je potrebna nova vlada, koja mora odmah da poništi odluke Uprave za katastar i vrati Cetinjski manastir Prijestonici.

“Vlada koja postane prijetnja ljudskim pravima postaje prošlost. Ovoj Vladi brojimo posljednje dane i odbrojaćemo ih”, poručio je Zeković.

Iz organizacije Montenegro International kazali su da su suočeni sa sve dubljim bezdanom u koji Crnu Goru uvlači skupina stranih plaćenika, izdajnika i nesposobnih vlastodržaca oličena u Vladi Crne Gore i potpomognuta klerofašističkim ogrankom SPC.

Kako je rekao Đorđe Šćepović, svaka crnogorska bogomolja biće vraćena Crnoj Gori.

On je kazao da je aktuelnu vlast okupila mržnja prema Crnoj Gori, a građane večeras ispred Vlade ljubav prema Crnoj Gori, i nepristajanje na okupaciju.

“Hoćete da pretvorite Crnu Goru u srbijansku pokrajinu, ali vam to mi, crnogorski slobodni građani, nećemo dozvoliti”, kazao je Šćepović.

Protest je organizovan nakon što je Uprava za katastar i državnu imovinu Crne Gore donijela rješenje kojim se imovina Cetinjskog manastira vodi kao svojina Mitropolije crnogorsko primorske.

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

Beograd: Za njega ne biste pomislili da je lopov – Ukrao torbu vlasniku ispred nosa, nategao čašu i otišao s plijenom

Pogledajte snimak: Vučić zapjevao