in

Prostorije Inicijative mladih išarane grafitima podrške ratnom zločincu Ratku Mladiću

Prostorije Inicijative mladih za ljudska prava u centru Beograda noćas su išarane grafitima podrške osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću.

„U noći izmedju srede i četvrtka, nakon završetka umivanja spomenika Ratku Mladiću u Njegoševoj, nekoliko mladića je ostavilo ove poruke na kancelariji Inicijative mladih za ljudska prava u samom centru Beograda“, navela je Inicijativa mladih na Tviteru.

Oni su objavili i fotografiju prostorija na kojima je crnim sprejom ispisano „Ratko Mladić srpski heroj“, „Ratko Mladić junak“, uz neonacistički znak „keltski krst“.

Inicijativa mladih za ljudska prava bila je najavila za utorak akciju skidanja murala sa likom Ratka Mladića u Njegoševoj ulici, u centru Beograda, ali je policija zabranila taj skup.

U utorak popodne policija je uhapsila aktivistkinju Aidu Ćorović i umetnicu Jelenu Jaćimović koje su bacile kokošja jaja na mural posvećen Mladiću.
U sredu je viski funkcioner Socijaldemokratske partije Srbije Djordjo Žujović polio mural belim krečom, preko Mladićevog lica.
Posle toga je grupa nepoznatih mladjih ljudi oprala kreč sa murala. (Nova.rs)

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Objavio sandzaklive

Staklo tuš kabine isjeklo Tutinca: “Vlasnik hotela me nije pozvao ni da pita kako sam”

Nova sramota u Srbiji: Na televiziji pozvali građane da doniraju novac Ratku Mladiću (Video)