in ,

Procesuiran / Radomir Radonjić reisa Rifata Fejzića nazvao “Allahovim Crnogorcem”

Više državno tužilaštvo (VDT) u Podgorici izdalo je nalog policiji da prikupi obavještenja o spornim Facebook objavama direktora Hidroelektrane Piva Radomira Radonjića, potvrđeno je Radiju Slobodna Evropa (RSE).

Radonjić je na Facebook profilu u više objava, pogrdnim imenima naziva pripadnike albanskog naroda, Cetinje “ustaškom opštinom”, Crnu Goru “ustaškom državom” , za reisa Islamske zajednice Rifata Fejzića kaže da je “Alahov Crnogorac””, dok opozicionu poslanicu Draginju Vuksanović Stanković naziva “dukljanskom rospijom” i “ženetinom”.

Veličao je osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića i četnički pokret.
Na pitanje RSE da li će VDT istražiti objave Radonjića i utvrditi ima li u njima elementa govora mržnje, rukovoditeljka tužilaštva Lepa Medenica navodi da je “Više državno tužilaštvo dalo nalog policiji da prikupi obavještenja i druge potrebne podatke i dostavi predmet radi ocjene da li u predmetnim radnjama ima elemenata bića krivičnog djela”.

Radonjić je za portal “Vijesti” kazao da smatra da su sporne objave “izvučene iz konteksta” i po njemu se ne radi o govoru mržnje već o “posljednoj odbrani Crne Gore”.

Kazao je “Vijestima” da je intelektualni, moralni i ljudski integritet spreman da brani “po cijenu golog života”, a koji mu je, kako je rekao, od juče “ozbiljno i egzistencijalno ugrožen”.

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Objavio sandzaklive

(VIDEO) Pokušao kamionom proći ispod nadvožnjaka pa zaglavio

Elma Elfić Zukorlić – ”Hvala Vam u moje ime, u ime moje djece, ali i cjele njegove uže i šire porodice”