in

Prizren: U subotu marš podrške suverenoj, jedinstvenoj i građanskoj BiH

Organizacija “Naša inicijativa” organizivat će u subotu, 15. januara, marš podrške suverenoj, jedinstvenoj i građanskoj Bosni i Hercegovini.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

“Naša inicijativa poziva sve Bošnjake, ali i ljude svih drugih nacija koje žive u Prizrenu, da nam se u subotu pridruže na Maršu podrške Bosni i Hercegovini. Okupljanje je zakazano za 13 sati, ispred Prizrenske lige. Marš će se dalje nastaviti ka Šadrvanu, gdje će se okupljenim građanima obratiti predstavnici organizatora.

U trenucima u kojima se ponovo javljaju ideje o podjeli Bosne i Hercegovine, gdje se veličaju presuđeni ratni zločinci i gdje se ponovo prijeti oružjem i sukobima, našoj matici je izuzetno teško! #NAŠA ne može i ne smije šutjeti, već poziva sve Bošnjake, ali i druge ljude, bez obzira na političku pripadnost i ostale eventualne razlike, da nam se pridruže jer je svrha marša daleko IZNAD svih potencijalnih razlika”, naveli su organizatori u pozivu.

“Okupimo se i pružimo bezuslovnu i bezrezervnu podršku JEDINSTVENOJ, SUVERENOJ i GRAĐANSKOJ Bosni i Hercegovini”, dodaje se u pozivu.

Marš će biti održan uz obavezno pridržavanje svih propisanih COVID mjera.

Izvor:Saff

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

Objavili su laži

Obilježavanje 485. godišnjice rada i postojanja Gazi Husrev-begove biblioteke: Čuvar vrijedne građe