in

Prilikom pretresa napao policiju: Kod Podgoričanina pronađeno oružje, mine, bombe…

Policija je uhapsila Radosava Jelenića(46) iz Podgorice, kod koga je pronašla arsenal oružja.

Kako je saopšteno, pripadnici podgoričke policije su zajedno sa pripadnicima Grupe za protivdiverzionu zaštitu tima, a postupajući po naredbi Osnovnog suda u Podgorici, pretresli kuće i pomoćne objekte koje koristi Jelenić u mjestu Rogami i Radovče. U pretresu su učestvovali i službenici Direktorata za vanredne situacije.

“Pronađen je puškomitraljez M-84 7.9 mm, automatska puška M-70 7.62 mm sa osam okvira, automat sa tri okvira, puška Mauser kalibra 8 mm, puška Zastava Arms M-70 kalibra 30 – 06 sa optikom, lovački karabin M-98 kalibra 8×57, pištolj Pietro Beretta, obrušenog fabričkog broja, kalibra 9 mm, pištolj Browning 9 mm Luger, optika”, saopšteno je iz policije.

I to nije sve.

“Osim toga pronađeno je i 14 metara sporogorećeg štapina, 190 komada detonatorskih kapisli, cijev od pištolja izbrušenog fabričkog broja, cijev od puške izbrušenog fabričkog broja, startni pištolj, suzavac i ručni sprej sa nadražujućim dejstvom, električna palica, zaštitna gas maska, protivtenkovska mina, minobacačka granata, 112 štapina dinamita, 40 komada privrednog eksploziva, 16 ručnih bombi, 3.338 komada municije različite vrste i kalibra, kao i rezervni djelovi od puške”, navode iz policije.

Upoznat je nadležni tužilac po čijem je nalogu Jelenić uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, kao i krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

“Jelenić je uz krivičnu prijavu sproveden postupajućem tužiocu na dalju nadležnost, koji je donio rješenje o zadržavanju do 72 časa”, saopšteno je iz policije.

S.Đ.

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

SPP: Zahtijevamo hitnu reakciju nadležnih i procesuiranje svih počinioca krivičnih djela na rukometnoj utakmici između RK Crvena zvezda i RK Novi Pazar

Koliko se šibica nalazi na ovoj slici? – Minut Znanja