in

Prijatelji oživljavaju običaje naših baka: njihovi će jastuci tjerati ružne misli od svih

Autopijac.com

Prošla su vremena kada su žene za vjenčanje dobivale ručno vezene jastuke koji su se prenosili kroz generacije, ali zahvaljujući prijateljima Tanja Šuflaj (35) i Tei Štokovac (25) ovaj običaj naših pradjedova mogao bi se oživjeti. U želji da vrate vrijeme kada su ručni radovi bili više cijenjeni i da izraze svoju kreativnost u nesigurnom vremenu zaključavanja, u martu su pokrenuli marku jastuka Ajoj. Termin često koriste za izražavanje osjećaja – i lijepih i neprijatnih – ali kažu da će njihovi jastuci tjerati ružne misli od svih kad na njih stave glavu. Zaboravit će na sve „ajoj situacije“ u danu i sanjati mirne snove.

Vez vas ohrabruje da usporite i oslobodite glavu svih ostalih misli

“Tea je fotografkinja i dizajnerica, a ona je zadužena za grafički dizajn i izgled jastučnica Ajoj, a svoju sam strast pronašla u izradi ili vezenju. Živimo u izuzetno brzom vremenu, a vez nije nešto što možete uradi u trenutku. uspori i oslobodi glavu svih ostalih misli “, objašnjava Tanja, inače kustos Pučkog otvorenog univerziteta u Bujama.

U moru proizvoda koji su nam danas dostupni, sve više ljudi želi imati jedan koji je samo njihov, jedinstveni i Ajoj jastuci su upravo to.

Nakon izrade jastuka, vrijeme je za fotografiranje i marketing, a kako je Tea vlasnica Studija Partum u Umagu, sve fotografije proizvoda su detaljno dizajnirane. Minimalizam je suština vizualnog identiteta jastuka, a oni često prikazuju priču koju su im sami ispričali kupci. “Kroz vizualni identitet želimo naglasiti povezanost s Istrom i svim njezinim bojama. Materijal nabavljamo od lokalnih proizvođača, a planiramo izraditi ukrasne jastuke i svu posteljinu. Posteljina na kojoj trošimo trećinu dana je zaista važno. Zašto onda u svojoj originalnosti i zaigranosti ne bi oblikovali ni našu ličnost? “, kaže Tea.

Autopijac.com

Pročitajte takođe:

Kada bi zidovi razgovarali: Dizajneri kuća savjetuju kako koristiti pozadinu za osvježavanje doma za nekoliko sati

Psi i mačke kao inspiracija za luksuzni pribor: Elegantne halje i kolijevke vrijedne svake dlake

Uspjesna prica! Mobilna kućna kancelarija sklopiva za deset sekundi, sve s hrvatskim potpisom

Nova kreativna košnica na gradskoj kulturnoj sceni: Dvoje umjetnika otvorilo je prostor za kreativno druženje

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Niko neće biti razočaran: Genijalni personalizirani pokloni u kutijama elegantnog i luksuznog dizajna

Najčarobniji božićni poklon ove godine dolazi od hrvatske marke luksuznih veganskih svijeća!