in

Premijer Kosova Kurti sastao se sa visokim predstavnikom Evropske unije Borrellom

Kurti je rekao da će reciprocitet biti princip na kome će se zasnivati akcije države Kosovo.

Premijer Kosova Albin Kurti, nakon plenarnih sednica Samita između zemalja Zapadnog Balkana i Evropske unije, na Brdu kod Kranja, sastao se sa visokim predstavnikom Evropske unije Josepom Borrellom, prenosi Anadolu Agency (AA).

Borrell je izjavio da pozdravlja postignuti sporazum između Kosova i Srbije o registarskim tablicama vozila. Rekao je i da bi ovo trebalo da posluži kao novi zamah za ubrzanje postizanja konačnog sporazuma koji je rezultat dijaloga, saopšteno je iz Vlade Kosova.

Autopijac.com

S druge strane, premijer Kurti je istakao da će reciprocitet biti princip na kome će se zasnivati akcije države Kosovo. Takođe je ponovo obavestio Borrella o necarinskim barijerama koje Srbija nameće kosovskim proizvođačima, kao što je nedavno bio slučaj sa kamionom koji je bio blokiran, iako je samo prolazio preko teritorije Srbije.

Obojica su se složila da je dijalog platforma putem koje strane uspevaju da reše otvorena pitanja.

Premijer Kurti je danas na marginama Samita Evropske unije i Zapadnog Balkana održao i multilateralni sastanak sa kancelarkom Nemačke Angelom Merkel, predsednikom Francuske Emmanuelom Makronom i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Tema razgovora bila je i sloboda kretanja i priznavanje diploma između Kosova i Srbije.

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Habib objavio video “sučeljavanja” sa Ronaldom, pa poslao sjajnu poruku Portugalcu

Ispraćen uz vojne počasti: Klanjana dženaza kadetu OSBiH Saidu Hasanoviću