in

Prekinuta nastava u svim školama u Crnoj Gori zbog dojava o bombamaMinistarstvo obrazovanja, nauku, kulture i sporta Crne Gore obavijestilo je direktore svih škola da danas nastava više neće biti održavana, zbog izazivanja panike nakon dojave o postavljenim bombama.

Na adrese više škola u nekoliko gradova u Crnoj Gori jutros su stigle prijetnje o postavljenim bombama nakon čega su evakuisane i nastava je prekinuta.

Iz policije su kazali da njihovi službenici osiguravaju škole kojima su stigle prijetnje o postavljenim bombama, kontrolišu i pregledaju objekte.

Dojave o postavljenim bombama stigle su jutros i na adresu općina Nikšić, Bar, Berane i Plav.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović pozvao je nadležne državne organe da hitno reaguju povodom najnovijih dojava o podmetanju eksplozivnih naprava u obrazovnim i drugim ustanovama.

Đukanović je istakao da sigurnost djece, kao najranjivije kategorije društva, i svih građana, mora biti apsolutni prioritet države i svakog pojedinca.

“Ne smijemo dozvoliti da najvažniji proces jednog društva kakvo je obrazovanje, već suočen s problemima u funkcionisanju i udarom pandemije, trpi zbog onih koji namjeravaju izazivati vanredne situacije i destabilizovati državu uoči izbora nove vlade, na pragu turističke sezone”, naveo je Đukanović na Twiteru.

On je pozvao na hitno postupanje u rasvjetljavanju tih nemilih situacija i pronalaska nalogodavaca, organizatora i izvršilaca ovih nedjela.

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Predsjednik Mešihata na iftaru u Iranskoj ambasadi

Ministar Mali: Danas počinje isplata jednokratne pomoći prosvetnim radnicima