Predsjednica Kosova: Ako vojska Srbije pređe granicu, susrest će se sa vojskom SAD-a

Kosovska predsjednica Vjosa Osmani izjavila je danas da će se Vojska Srbije, ukoliko pokuša preći administrativni prijelaz sa Kosovom, suočiti sa vojskom Sjedinjenih Američkih Država.
Ona je to rekla novinarima, odgovarajući na pitanje da li se plaši sukoba zbog naoružavanja Vojske Srbije, prenosi Tanjug, pozivajući se na kosovsku Gazetu Express.
Po njenim riječima, jasno je da srpska vojska vidi Rusiju kao svog glavnog saveznika u pogledu vojne saradnje, ali i politike, te da to otvoreno pokazuju.Kosovo očekuje uzajamno priznanje

To se, tvrdi, vidjelo na primeru vojnih vježbi, jer, dok su zemlje u regionu provodile vježbu “Defender Europe 21” zajedno sa NATO-om i SAD-om, Srbija je istovremeno organizovala vojne vježbe sa Rusijom.
“Nisam sigurna šta Beograd ima na umu kada je riječ o retorici, ali jedno dobro znam – ako pređu granicu sa Kosovom, susrest će se sa vojnicima iz SAD-a i drugih članica NATO-a. Nismo sami i Srbija to dobro zna. Jednom su to pokušali 1999. godine. Mislim da neće htjeti da to pokušaju ponovo”, rekla je Osmani.

Govoreći o dijalogu, Osmani kaže da se zna šta Kosovo očekuje od njega, a to je uzajamno priznanje.
Izvor: Agencije

Total
21
Shares
komentar
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Related Posts