in

Potresni prizori iz Rusije: Prvi rezervisti krenuli u rat, plač i tuga na sve strane (VIDEO)

Mobilisani muškaraci širom Rusije napuštaju svoja rodna sela i gradove, uz jauke i suze porodice.

Na snimcima koje kruže društvenim mrežama vide se uplakani ljudi, i žene i muškarci i djeca, majka sa bebom kako ispraća nekoga u rat dok briše suze, djevojka koja grli mladića, rezervisti kako se opraštaju od cijelih porodica…

Očaj koji vlada širom Rusije bio je očigledan i na protestima koji su juče organizovani u raznim krajevima zemlje. Nakon što je Vladimir Putin proglasio delimičnu mobilizaciju, a detalje otkrio ministar odbrane Sergej Šojgu, Rusi su se pobunili protiv odlaska u rat.

Na društvenim mrežama i rijetkim opozicionim medijima u Rusiji objavljivani su snimci na kojima se vidi kako policija hapsi demonstrante dok uzvikuju parole protiv Putina.

Više od 1.311 ljudi u 38 gradova uhapšeno je širom Rusije na protestima protiv mobilizacije, saopštio je ruski pokret za zaštitu ljudskih prava OVD-Info. Oni su naveli da su među njima najmanje 502 osobe uhapšene u Moskvi i 524 osobe u Sankt Peterburgu.

Odluka o delimičnoj mobilizaciji izazvala je i paničan beg iz Rusije u obližnje zemlje, ali i paničnu potragu za avionskim kartama koje su dostizale rekordne cijene.

Većina letova Air Serbia na relaciji Moskva – Beograd jučer je rasprodata. Prema podacima na sajtu ove kompanije prvi slobodni termini su 25. i 26. septembar, a zatim 9. oktobar.

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

-1 Points
Upvote Downvote

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Danas dženaza mladiću iz Tutina koji je tragično nastradao u Njemačkoj

DJEVOJKA SE PORODILA, A BEBE NEMA : Mlada žena prevezena u bolnicu zbog krvarenja, policija istražuje šta se desilo