in

Potpredsjednik Narodne skupštine Usame Zukorlić se sastao sa ambasadorom Italije

Danas se u Domu Narodne skupštine Republike Srbije potpredsjednik skupštine Usame Zukorlić sastao sa ambasadorom Italije Lukom Gorijem.

Usame Zukorlić je na početku sastanka istakao da će kao potpredsjednik skupštine i predstavnik bošnjačke nacionalne manjine dati maksimalan doprinos uspostavljanju još bolje saradnje ova dva parlamenta.

Zukorlić i Gori su razgovarali o ekonomskoj saradnji, a ambasador je naveo da je trgovinska razmjena ove dvije zemlje prilično dobra i prelazi 4 milijarde eura, i dodao da u Srbiji posluje preko 1.000 italijanskih kompanija koje zapošljavaju preko 50.000 ljudi.

Autopijac.com

Ambasador je predstavio ideju proširenja ove saradnje na inovativne oblasti kao što su zelena tranzicija, nano tehnologija, zaštita životne sredine i vještačka inteligencija.

Zukorlić je istakao da bi bilo od velikog značaja da se stvore uslovi da italijanske investicije budu prisutne i u regiji Sandžaka.

Na kraju sastanka sagovornici su se složili da postoji prostor za unapređenje međuparlamentarne saradnje, te da ovaj susret nije posljednji nego tek početak još bolje saradnje Srbije i Italije.

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Uhapšen Samir B. i još četiri žene zbog organizovanja prostitucije! Radili preko sajta za odrasle

NENAD ČANAK OTVORENO: Srbija je praktično priznala Republiku Kosovo