in

Poslušajte oštru raspravu Dodika i Džaferovića na sjednici Predsjedništva BiH /AUDIO/

Audio transkript jučerašnje sjednice Predsjedništva BiH, koji je objavio Milorad Dodik na svom RTRS-u, otkriva burnu raspravu srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika i predsjedavajućeg Šefika Džaferovića.

Milorad Dodik istakao je da je praksa unilateralnog djelovanja, koja je uspostavljena u Predsjedništvu, apsolutno nedopustiva i da se na taj način krše sve procedure.

On je najavio da će od predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića tražiti da podnese ostavku. Također, Dodik je najavio da će, ukoliko Džaferović to ne uradi, do sljedeće sjednice Predsjedništva pokrenuti kao tačku dnevnog reda njegovu smjenu.

No, licemjerno, a možda i iziritiran zbog sopstvenog neuspjeha, ovim Dodik nastoji u drugi plan potisnuti činjenicu kako ni obraćanje predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije u Vijeću sigurnosti UN-a u New Yorku, koje se nije desilo uprkos njegovim snažnim naporima i lobiranju, nije bila odluka Predsjedništva, već upravo njegova.

Tako svojim glasnim verbalnim nasrtajima na Džaferovića prelazi Dodik preko svog unilateralnog djelovanja i uzaludnog slanja Tegeltije u New York.

Izvor:Saff

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Za račune mobilnih telefona gradskih funkcionera i službenika 24.229,8 eura

Hasanović: Ulica generala Živkovića biće potpuno rekonstruisana