in

Posle sedam godina zabrane predstava „Beton mahala“ ponovo u Nov

Pozorišna predstava “Beton mahala” u izvođenju novopazarske dramske trupe “Joj, evo ih ovi” će posle premijernog prikazivanja pre sedam godina ponovo biti prikazana 5. i 6. februara u Kulturnom centru u ovom gradu, najavio je reditelj i glumac Rifat Rifatović.

Inicijativa glumaca da se predstava vrati na scenu novopazarskog pozorišta naišla je na odobrenje i razumevanje Kulturnog centra, rekao je Rifatović lokalnom radiju „Sto plus“.

– Ideju o ponovnom igranju predstave u našem gradu pokrenuli su glumci, i mislim da je ovo jako korisna stvar kako za kulturna dešavanja u gradu tako i za samu predstavu da se posle toliko vremena vrati na mesto gde je nastala. Godinama smo pokušavali da osmislimo pravo vreme kada će se ona vratiti novopazarskoj publici jer je ova predstava svojevremeno „betonirala“ ceo Balkan – naveo je reditelj.

Autopijac.com
Predstava Beton mahala Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Predstava “Beton mahala” premijerno je izvedena u Novom Pazaru u januaru 2015. godine nakon čega je u ovom gradu bila zabranjena, pre svega zbog poruka koje je predstava slala određenim političkim faktorima koji su tada, ali i sada na vlasti u ovom gradu. Podsećanja radi, tadašnji gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović sa svojim saradnicima napustio je premijeru predstave nakon dela u kojem glumci govore delove predizbornih obećanja političkih stranaka u ovom gradu.

Predstava “Beton Mahala” odigrana je u više od 40 gradova širom Srbije i regiona i dobitnik je brojnih nagrada, a tekst komada koji su režirali Rifat Rifatović i Branislav Trifunović, napisali su glumci.

(Nova)

This post was created with our nice and easy submission form. Create your post!

Report

Šta misliš o ovome?

One Comment

Leave a Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

Pogledajte VIDEO snimak putara na Goliji u sniježnom tunelu

U Sandžaku se vodi negativna kampanja protiv nastave na bosanskom