Posle deset meseci inspektori iz Novog Pazara vraćeni na posao

NOVI PAZAR – Inspektori Policijske uprave u Novom Pazaru Edib G. (32) i Emir H. (33), koji su suspendovani u decembru prošle godine zbog teške povrede dužnosti, nakon pucnjave u jednom kafiću u ovom gradu, vraćeni su na posao, ali će prema odluci Disciplinske komisije u narednih šest mjeseci primati platu umanjenu za 40 odsto.
Prvostepenom odlukom dva inspektora trebala su biti raspoređena na radno mjesto sa nižim stepenom obrazovanja, ali je nakon žalbe drugostepena disciplinska komisija odlučila primati plaću umanjenu za 40% u narednih šest mjeseci .

Inače, radi se o dva visoko rangirana policijska inspektora, sa najboljim ocenama u PU Novi Pazar, koji su tokom službe učestvovali u rasvetljavanju najtežih krivičnih dela. Njihovi napori otkrili su ogromnu količinu opojnih droga, a neposredno prije suspenzije realizirali su akciju u kojoj je pronađeno oko kilogram i 200 grama kokaina.
Tom prilikom uhapšen je N.Đ. Iz Sremske Mitrovice, koji je osuđen za ilegalnu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti i izazivanje opšte opasnosti, a pravosnažnom presudom osuđen je na četiri godine zatvora. Na jednom od ročišta optuženi je isprovocirao i fotografirao dvojicu inspektora, zbog čega su policijskim inspektorima i njihovim porodicama odredili policijsku pratnju, jer su, dok su bili pod suspenzijom, ostali bez oružja.
Inače, krajem avgusta ove godine još nepoznate osobe kamenovale su kuću jednog od inspektora, ali na sreću niko nije povrijeđen.
U vrijeme kamenovanja u kući je bila porodica inspektora. Iako se kamenovanje kuće inspektora dogodilo prije mjesec i po dana, policija do danas nije pronašla počinioce ovog napada.

Total
7
Shares
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Related Posts