in

Poslanici danas biraju predsednika suda u Novom Pazaru

BEOGRAD/NOVI PAZAR – Poslanici Skupštine Srbije nastavili su rad izborom sudije koji se prvi put bira na sudijsku funkciju za prekršajni sud u Preševu i četvoro predsednika sudova.
Na dnevnom redu je izbor predsednika osnovnih sudova u Kruševcu, Majdanpeku i Novom Pazaru, kao i Prekršajnog suda u Lazarevcu.

U ime Visokog saveta sudstva Snežana Bjelogrlić je objasnila proceduru za izbor sudija i dodala da su predlozi uvršteni na osnovu kriterijum za izbor predsednika sudova, na osnovu programa rada i razgovora sa kandidatom.
Pribavljeno je i mišljenje sudija sudova za koje se biraju predsednici, pa je tako za predsednika Osnovnog suda u Kruševcu predložen Slobodan Ivanović, trenutno sudija Apelacionog suda u Kragujevcu, a za predsednika Osnovnog suda u Majdanpeku predložena je Janja Tabaković, sudija tog suda.

„Za predsednika Osnovnog suda u Novom Pazaru predložen je Edin Hodžić, sudija istog suda, a za predsednika Prekršajnog suda u Lazarevcu predložen je Orle Maslovarić, takođe sudija tog suda“, rekla je Bjelogrlić.
Ona je poslanicima pročitala biografije kandidata i pozvala ih da podrže predlog Visokog saveta sudstva.
Poslanici će danas konstatovati i prestanak funkcije javnog tužioca u Kuršumliji zbog odlaska u penziju.
Kako je ranije najavljeno, poslanici će kasnije danas glasati o svim tačkama dnevnog reda sednice.

Beta

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Objavio sandzaklive

Strašno – Otmica u Novom Pazaru

Dan bez preminulih od posljedica koronavirusa u Novom Pazaru