in

Poskupelo grejanje i gradski prevoz

Autopijac.com

Cena grejanja u Novom Pazaru od ove grejne sezone biće veća za 10 odsto za korisnike kod kojih se utrošak obračunava na osnovu površine objekta, odlučeno je danas na sednici Skupštine grada.

Građani će po kvadratu za stambeni prostor plaćati 124,3 dinara tokom cele godine, a 370,7 dinara po kvadratu za poslovni prostor, što se plaća šest meseci.

Iz “Gradske toplane” je rečeno da je poslednje povećanje cene grejanja bilo 2014. godine, a da su u međuvremenu značajno porasli troškovi nabavke mazuta i struje.

Osim toga, odobreno je povećanje cena gradskog i prigradskog prevoza za 9,16 odsto, pa će karta u prvoj zoni koštati 70 dinara, drugoj 80, a trećoj 90 dinara, dok će karta za decu biti 30 dinara.

Vršiocu dužnosti direktora JKP “Vodovod i kanalizacija” Gradimiru Nedeljkoviću produžen je mandat, a data je saglasnost za raspisivanje konkursa za izbor direktora Regionalnog pozorišta Novi Pazar i Istorijskog arhiva “Ras”.

Autopijac.com

Ranije tokom dana, usvojen je rebalans budžeta, po kojem će budžet, zbog rasta prihoda po raznim stavkama, biti uvećan za oko 373 miliona dinara (sa 3,1 na skoro 3,5 milijarde dinara).

Ukupni rashodi planirani rebalansom iznose 3,324 milijarde, što znači da će suficit budžeta biti 160 miliona dinara.

Odbornici su usvojili izveštaje o radu javnih ustanova za prošlu godinu i nekoliko odluka o organizaciji rada buduće komunalne milicije, izgledu njihovih uniformi, vozila i opreme.

Doneta je odluka i o bratimljenju Novog Pazara sa turskom opštinom Karatal.

Izvor: RadioStoPlus

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Dačić otkrio šta će Srbija garantovati: Dodik me je informisao o svim najavama i mjerama, ništa novo… Pokušaj izigravanja Daytona i uzimanja od RS-a

UŽAS U STRELJANI: MLADIĆ SE UPUCAO U GLAVU, PREMINUO U URGENTNOM CENTRU!