Policija ispaljuje suzavac na okupljene Crnogorce na Cetinju
in

Policija ispaljuje suzavac na okupljene Crnogorce na Cetinju

Napeto u Prijestonici i danas. Policija je jutros na Cetinju na više lokacija bacila suzavac na građane koji protestuju zbog najavljenog ustoličenja mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastitru. U Prijestonici se od ranih jutarnjih sati čuju policijske sirene. Ustoličenje mitropolita SPC Joanikija planirano je danas u 8 sati u Cetinjskom manastiru.

7:13

Kako je ranije danas ranije došlo do toga da policija upotrijebi suzavac još nije poznato. Prema nezvaničnim saznanjima na Trgu ispred dvorca kralja Nikole na Cetinju više policajaca je navodno odložilo opremu i napustilo stroj i kordon policije. Policijski starješina navodno revoltiran postupkom policajaca bez zakonskog osnova naredio upotrebu suzavca na mirne gradjane. Ispaljene su velike količine suzavca na mirne građane.

7:01

Iako je iz kabineta premijera saopšteno da su građani bacili Molotovljev koktel novinari koji su na lici mjesta kažu da to nijesu vidjeli. Da nije bačen Molorovljev koktel na policiju tvrdi i portparol DPS-a Miloš Nikolić.

6:50

Ka Cetinju se uputilo više policijskih kola, dvoje vatrogasnih vozila i bager.

6:30

Policije je bacila suzavac na građane u centru Cetinja i kod muzeja Kralja Nikole.

Foto: Cetinjski list

Građani Crne Gore koji su cijelu noć bili na barikadama ne odustaju i poručuju da Joanikije ne može biti ustoličen u Cetinjskom manastiru i da njemu, kao u srpskom patrijarhu Porfiriju i njihovoj pratnji neće biti dozvoljen dolazak na Cetinje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dješavanjima u Sandžaku i šire zapratite našu facebook stranicu SandzakLive OVDJE

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

Košulju Emine Jahović nije lako nositi, ali izgleda luksuzno

Košulju Emine Jahović nije lako nositi, ali izgleda luksuzno

Alma J. nestala u Obrenovcu! Raspisana potraga na nivou cijele zemlje

Alma J. nestala u Obrenovcu! Raspisana potraga na nivou cijele zemlje