in

POKRENUTA ISTRAGA I PROTIV SINOVA GORANA DŽONIĆA: Tužilac traži pritvor do 30 dana

Autopijac.com

VIŠE javno tužilaštvo u Nišu je nakon današnjih saslušanja donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv trojice okrivljenih Gorana DŽonića, S.DŽ. i M.DŽ. (Goranovi sinovi) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo.

Takođe, Višem sudu u Nišu je podnet predlog da se protiv okrivljenih odredi pritvor u trajanju do 30 dana kako bi se sprečio uticaj na svedoke koje je potrebno ispitati, kao i zbog visine zaprećene kazne za navedeno krivično delo, čije je izvršenje uznemirilo javnost.

Oni su juče saslušani u Višem javnom tužilaštvu u Nišu. Tom prilikom, Goran DŽonić je promenio svoju odbranu, i branio se ćutanjem.

On pred tužiocem nije optužio osobe koje je isprva naznačio kao saizvršioce, već se u tužilaštvu branio ćutanjem. Goran DŽonić uhapšen je u četvrtak nakon što je u dvorištu kuće njegovog sina pronađen novac koji je, kako se sumnja, pripadao ubijenom Goranu Đokiću. Dan kasnije ispitani su i njegovi sinovi koji su prošli poligraf, ali je u subotu tužilaštvo ipak zatražilo pritvor i za njih dvojicu.

Autopijac.com

Na početku Moravske ulice u Moravcu, gde se nalaze kuće osumnjičenog i žrtava, na betonu je napisan crvenim sprejom grafit “Pravda za DŽoniće”. Da apsurd bude veći, grafit je napisan ispred bandere na kojoj je zalepljena umrlica Đokića i gde je ova porodica poslednji put viđena 26. septembra oko ponoći.

Meštani su u šoku zbog svega što se dogodilo, retko pristaju na razgovor sa medijima.

Zasad nema informacija da li su saslušani i zadržani Konstantin i Kostadin Milošević, koji su uhapšeni u petak u Nišu, nakon što ih je DŽonić označio kao saizvršioce u trostrukom ubistvu porodice Đokić iz Aleksinca. U pitanju su dva rođena brata koja žive u okolini Niša i koji su od ranije poznati policiji, ali za koje ne postoje dokazi, osim ranije tvrdnje DŽonića, da su umešani u ovaj zločin.

(Novosti)

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Upozorenje na poruku sihirbaza: Ove slike donose sreću, ko ih bude lajkao, postat će sretan!

Prava majstorija Novopazaraca Ziljkića – kakva golčina u derbiju (VIDEO)