Pojavio se manifest ruskih partizana: Putina proglašavamo uzurpatorom i ratnim zločincem

blank

Nakon što je stradala Darija Dugina aktiviranjem autobombe u Moskvi i navoda da su akciju izveli pripadnici ruskih partizana, u javnosti se pojavio i njihov manifest u kojem se poziva na oružani otpor Putinovom režimu.

“Ovu akciju, kao i mnoge druge partizanske akcije koje su izvedene na teritoriji Rusije posljednjih mjeseci, izvela je Nacionalna republikanska armija (NRA)”, rekao je bivši član ruske Dume Ilija Ponomarev.

Moguće da je organizacija povezana s Rusima koji se bore u Ukrajini u jedinicama Ruske dobrovoljačke garde i Legije Sloboda Rusiji.

Sada se u javnosti pojavio navodni manifest NRA, grupe koja po navodima Ponomareva radi unutar Rusije i posvećena je rušenju Putinovog režima.

“Mi, ruski aktivisti, vojnici i političari, sada partizani i borci Narodne republikanske armije, stavljamo van zakona ratne huškače, pljačkaše i ugnjetavače naroda Rusije!”, stoji u manifestu.

“Predsjednika Putina proglašavamo uzurpatorom vlasti i ratnim zločincem koji je izmijenio Ustav, pokrenuo bratoubilački rat među slavenskim narodima i poslao ruske vojnike u sigurnu i besmislenu smrt”, navodi se.

blank
Foto: Twitter

U manifestu NRA navodi da vjeruju u obespravljene ljude koji imaju pravo na pobunu protiv tiranina, te da će Putina svrgnuti i uništititi.

“Naš cilj je zaustaviti uništavanje Rusije i njenih susjeda, zaustaviti djelovanje šačice biznismena iz Kremlja koji su usisali bogatstvo našeg naroda i danas čine zločine unutar i izvan zemlje”, navodi se.

Autopijac.com

Zvaničnike ruskih državnih i regionalnih vlasti proglasili su saučesnicima takve politike.

“Biznismene koji zarađuju na korupciji i vezama sa zvaničnicima proglašavamo izdajnicima domovine i saučesnicima uzurpatora. Imovina onih koji se ne pokaju i ne govore javno protiv ove vlasti i njenog rata, a njih samih, mi ćemo uništiti”, stoji u nastavku.

One koji zarađuju u ratu i finasijski mu pomažu označili su legalnim ciljevima koje namjeravaju uništiti.

“Sjećamo se bombardovanja kuća u Rusiji koja su dovela Putina na vlast. Znamo da se režim neće zaustaviti ni na jednom od najgnusnijih zločina. I izjavljujemo: sprovodimo akcije samo protiv osoba ove moći. Nećemo napadati civilne objekte i civile, a ako će Putinove snage bezbjednosti praviti ovakve provokacije i pripisivati žrtve nama, nemojte im vjerovati!”, navodi se.

blank
Foto: Twitter

Autori pozivaju ruske vojnike da prestanu da pucaju na braću iz drugih zemalja, Gruzije, Sirije i drugih.

“Pozivamo sve Ruse da se priključe našim redovima i podignu bijelo-plavo-bijelu zastavu nove Rusije umjesto trobojnice koju je osramotila Putinova vlast”, piše u manifestu.

NRA poziva one koji su spremni na borbu da slijede njihov primjer i sruše “neljudski, licemjerni i antinarodni režim”.

“Svijet nije neprijatelj Rusije, a Rusija nije neprijatelj čovječanstva i to ćemo dokazati djelima”, navodi se.

Poručuju svima koji slijede njihov manifest, do promjene režima, da su oslobođeni odgovornosti prema zakonima uzurpatora.

“Dat ćemo slobodu svim narodima koji nastanjuju Rusiju i izgraditi novo društvo – društvo bez oligarha, bez korupcije, bez samovolje zvaničnika, bez ponižavajućeg siromaštva”, navodi se.

NRA obećava društvo u kojem je svako nagrađen za svoj rad, bez ratova i nasilja, u kojem će vlast pripadati narodu, u kojem vladari neće moći da žrtvuju živote za sopstvenu veličinu.

“Društvo u kome će svi biti ponosni što su rođeni na teritoriji Rusije i željeće da žive u njoj!

Živjela Slobodna Rusija!

Gdje god da ste – borite se kao mi, borite se sa nama, borite se bolje od nas!

Očistimo našu domovinu od prljavštine! Pobjeda će biti naša!”, stoji na kraju manifesta Nacionalne republikanske armije.

Izvor: Klix.ba

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Dodik prijeti Šefiku Džaferoviću krivičnom prijavom zbog sastanka o Ukrajini

Poslali bombardere u niski prelet, u blizini i američki nosač aviona