in

Pogledajte njegovu reakciju – Sandzak live najnovije vijesti

Rusi zbog hrvatskih dobrovoljaca u Ukrajini pozvali hrvatskog atašea u ministarstvo obrane Hrvatski vojni ataše u Rusiji brigadir Željko Akrap juče je odbio protestnu notu Rusije, koju je želeo da mu uruči predstavnik ruskog Ministarstva obrane. Akrap je bio pozvan u rusko ministarstvo obrane u Moskvi gde je upozoren kako Rusija zna da su u […]
The post Pogledajte njegovu reakciju appeared first on Sandzaklive najnovije vijesti iz Sandžaka.

Rusi zbog hrvatskih dobrovoljaca u Ukrajini pozvali hrvatskog atašea u ministarstvo obrane

Hrvatski vojni ataše u Rusiji brigadir Željko Akrap juče je odbio protestnu notu Rusije, koju je želeo da mu uruči predstavnik ruskog Ministarstva obrane.

Akrap je bio pozvan u rusko ministarstvo obrane u Moskvi gde je upozoren kako Rusija zna da su u Ukrajinu stigli hrvatski plaćenici koji se bore u redovima ukrajinske vojske. Portparol ruskog ministarstva obrane Igor Konašenkov rekao je da se do sada oko 200 plaćenika iz Hrvatske pridružilo ukrajinskim borcima.

– Vojnom atašeu rečeno je o nezakonitom delovanju hrvatskog državljanina Denisa Šelera koji je 2015. učestvovao u borbenim operacijama na jugoistoku Ukrajine, a sada je organizovao grupe hrvatskih plaćenika za njihovo slanje u Ukrajinu – istakao je nakon sastanka Konašenkov.

Hrvatsko ministarstvo obrane u svom saopštenju naglasilo je da je vojni ataše Hrvatske odbio da primi notu jer “niti MORH niti bilo koja druga institucija u Hrvatskoj nemaju veze s pojedincima koji se možda nalaze u Ukrajini i o tome nemaju nikakve informacije”.

Kako hrvatski mediji pišu, pozivajući se na nezvanična saznanja, hrvatski vojni ataše bio je pozvan u rusko ministarstvo obrane u sredu i četvrtak. U sredu je na sastanku vladala prilično opuštena atmosfera. Ruska strana je atašeu naglasila kako su Hrvati i Rusi bratski narodi i prenesena mu je ruska zabrinutost jer Hrvatska zvanično nije osudila odlazak hrvatskih građana u redove ukrajinske vojske. U četvrtak je, navode mediji, atmosfera bila službena i hladna.

Predstavnik ruskog ministarstva pročitao je službenu notu i želeo je da je uruči Akrapu, koji je odbio da je primi uz gore navedeno obrazloženje, što je kod ruskih predstavnika izazvalo veliko iznenađenje.

The post Pogledajte njegovu reakciju appeared first on Sandzaklive najnovije vijesti iz Sandžaka.

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Rat u Ukrajini je najbolji pokazatelj da BiH mora ući u NATO

Hamilton pozvao Saudijsku Arabiju da unapredi stanje ljudskih prava