in

Pogledajte bruku za Novi Pazar – Kamion novapazarske firme Ukras materijal iz miješalice za beton prosipa u rijeku (Video)

 

Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kojem se vidi kako se iz kamionske mešalice (miksera) za beton, sa logom kompanije “Ukras”, ispušta tečnost u reku, za koju se navodi da je Raška.

Ispod snimka, objavljenog na jednoj Fejsbuk stranici, se u komentarima navodi da je nastao u naselju Selakovac i da to nije izolovan slučaj.

“PH vrednost vode koja izađe nakon čišćenja miksera je blizu 14, što je ujedno i maksimum koji neka tečnost može imati. U dodiru sa prirodnim vodama izaziva uništavanje svega na šta naiđe. Ovo je nečuveno”, navodi se u jednom od komentara.

Korisnici društvenih mreža uglavnom traže odgovornost kompanije, ali i nadležnih inspekcija za ovakvo ponašanje i zagađivanje životne sredine.

Naš radio će nakon praznika pitati nadležne da li su ispitali ovaj, ali i nedavni snimak iz centra grada, kao i kakve su mere ili sankcije preduzeli protiv kompanija čiji su radnici nesavesno postupali.

 

 

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Ukrajina optužuje Rusiju da krade žito tokom rata

Rusi su ovdje ubili više civila nego nacisti u Drugom svjetskom ratu