in

Podrška projektima za bolji život osoba s invaliditetom

BEOGRAD – Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja uvek će podržavati aktivnosti koje su usmerene na unapređenje kvaliteta života osoba sa invaliditetom i izgradnju Srbije bez barijera, istakla je ministarka Darija Kisić.

Ona je to izjavila prilikom posete Kovačici sa pomoćnicom u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljanom Barošević, gde je razgovarala sa mladim osobama sa invaliditetom koje treniraju džudo, njihovim roditeljima i trenerima.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja – Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom kontinuirano podržava rad Udruženja „Plavi anđeo”, koje sprovodi projekat „Inkluzivni džudo – džudo za sve” i za njihove aktivnosti do sada je opredelilo blizu 3 miliona dinara.

Autopijac.com

Inkluzivnom džudo treningu prisustvovali su i načelnica Južnobanatskog upravnog okruga Marina Toman i predsednik Opštine Kovačica Jaroslav Hrubik.

“Da prepreke za osobe sa invaliditetom ne postoje uverili smo se mnogo puta, pa i danas. Vi ste primer da kada se nešto iskreno želi, to se može i ostvariti. Drago mi je što je Udruženje ”Plavi anđeo” iz Kovačice prepoznalo koliko je značajno da se i vi aktivno bavite sportom“, navela je Kisić.

Ministarka je istakla da je bavljenje sportom veoma važno za svakog čoveka, za njegovo bolje fizičko i mentalno zdravlje i da je ovo najbolji način da se osobama sa invaliditetom da podstrek da se aktivno bave sportom i da sport bude deo njihove svakodnevnice.

Tanjug

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Vučić: MUP će donijeti odluku o Evroprajdu

VUČIĆ JE OČAJAN: Amerika šalje vojnu pomoć, izostavljena je samo jedna država