in

Podnesena inicijativa za rušenje Vlade Dritana Abazovića

Trideset i šest poslanika Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokratske partije (SDP), Liberalne partije (LP), Socijaldemokrata (SD) i Demokratske unije Albanaca (DUA) predali su u skupštinsku proceduru Prijedlog da se glasa o nepovjerenju 43. Vladi Crne Gore.

Kako se navodi u zajedničkom saopćenju klubova poslanika, razlog za podnošenje prijedloga su izostali rezultati Vlade na planu realizacije prioriteta koji su utvrđeni prilikom njenog izbora. Ti prioriteti “tiču se reformi pravosudnog sistema, jačanja sistema vladavine prava, intenziviranja procesa evropskih integracija, konsolidacije ekonomske politike u zemlji i reorganizacije sistema zdravstvene zaštite u uslovima pandemije koronavirusa koja traje”.

– Dalje, ignorantskim postupanjem predsjednika Vlade Dritana Abazovića prema stavovima najznačajnijih naučnih ustanova u zemlji, kao i istaknutih stručnjaka i organizacija civilnog društva, te stavljanjem odnosa sa Srpskom pravoslavnom crkvom u prvi plan, pri čemu je vlastitim neodgovornim postupanjem doveo do podizanja tenzija u društvu i do nenadoknadivog gubitka vremena potrebnog za kvalitetno ispunjavanje obaveza iz evropske agende, ova Vlada je izgubila legitimitet, navodi se u saopćenju.

Dodaje se da je na kraju obrazloženja prijedloga zaključeno da je, “zbog svega navedenog, a u namjeri da se zaštite vitalni državni interesi Crne Gore i sačuva šansa da zemlja krene putem evropske integracije”, podnošenje inicijative za izglasavanje nepovjerenja 43. Vladi Crne Gore bilo neophodno.

Autopijac.com

Za izglasavanje nepovjerenja Vladi u Skupštini potrebna je većina ukupnog broja poslanika – 41 glas.

Draginja Vuksanović Stanković: Ovo je veleizdaja, Dritan Abazović će odgovarati!

Poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković je rekla da je Abazović na kukavički i izdajnički način potpisao ugovor i nanio štetu Crnoj Gori i privremeno zaustavio njen put ka EU.

– Kakvi potpisnici i nalogodavci – takav i ugovor. Ova Vlada je pala i završila svoju karijeru, a Abazović političku karijeru – istakla je Vuksanović Stanković.

Ona je rekla da će nova Vlada pokrenuti pravnu proceduru za poništenje ovakvog ugovora poništiti sa SPC jer je, kako kaže, u suprotnosti sa Ustavom i pravnim propisima Crne Gore.

– Tako da ne treba da se raduju jer ćemo zaštiti državne interese i radićemo sve u interesu Crne Gore, kao i do sada – istakla je ona.

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Ukrajina povlači svoje vojnike sa Kosova

Šokantan govor Viktora Orbana protiv Bošnjaka