in

Počinju totalne obustave na putu Кokin Brod – Pribojska Banja

Nova Varoš/Priboj – Zbog radova na rekonstrukciji puta Кokin Brod – Pribojska Banja, planirana je totalna obustava saobraćaja u punoj širini kolovoza od ponedeljka 13. septembra pa sve do 31. decembra u periodu od 7 do 18 časova. Meštanima koji koriste ovaj putni pravac biće omogućen prolazak, ali samo uz kopiju lične karte, koju će davati na uvid redarima na gradilištu.
Ovaj putni pravac, inače državni put II B reda, dugačak je 27 kilometara, od čega 13 kilometara prolazi teritorijom opštine Nova Varoš, a 14 kilometara kroz opštinu Priboj.

– Za vreme obustave, učesnici u saobraćaju moraju poštovati postavljenu saobraćajnu signalizaciju kao i instrukcije saobraćajne policije i odgovornog izvođača radova za korišćenje alternativnog putnog pravca na ovom području u naznačenom periodu – saopštila je Opštinska uprava Priboj.

Autopijac.com

Radovi na rekonstrukciji počeli su sredinom avgusta posle više godina čekanja i najava, a u petak su postavljeni i prvi metri nosećeg sloja asfalta na deonici od Pjanskog krša prema Međi i Radoinji u dužini od 3,7 kilometara. Radove po projektu novosadske firme „Via inžinjering“ izvode užički „Putevi“. Finansira ih država i prema nezvaničnim najavama trajaće dve godine. Međutim, još se, kažu, radi deo projekta, pa nije poznata konačna suma koštanja.

-Trasa se u postojećim elementima puta proširuje na obe strane, uz ojačanje podloge kamenom, gradnju drenažnog sistema i propusta za odvođenje površinskih voda. Кolovoz će biti proširen sa četiri na šest metara sa rigolama od po 70 centimetara i ivičnjacima duž cele trase – kaže Dževad Hurić, građevinski inženjer, rukovodilac radova užičkih „Puteva“.

Pored toga što povezuje opštine Nova Varoš i Priboj i njihova sela, ova saobraćajnica omogućava brži izlazak Pribojskoj Banji na magistralu Zlatibor – južni Jadran, kao i vezu sa graničnim prelazom Uvac, na međi Srbije i BiH. Put je najvećim delom građen je u vreme podizanja objekata hidroenergetaskog sistema na Uvcu – brane HE „Bistrica“ u Radoinji i tunela u Rutošima.

Varoške novine

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

TRAGEDIJA U BEOGRADU: Žena skočila sa petog sprata, na licu mesta i dalje tragovi krvi

BJELOPOLJKA DOŽIVJELA MEDIJSKI LINČ: Je li problem što se zovem Hasiba i volim svoju državu?