in

Počinje suđenje optuženoj za nadrilekarstvo

BEOGRAD – U Prvom osnovnom sudu u Beogradu sutra bi trebalo da počne suđenje Olgici Markanović optuženoj za neovlašćeno preduzimanje estetskih zahvata na pacijentima i njenoj pomoćnici Jasmini Tasić.
Suđenje je već dva puta odlagano zbog izostanka Tasićeve, koja je u to vreme bila pri kraju trudnoće, a sud je 13. oktobra ukinuo pritvor Markanovićevoj i odredio joj kućni pritvor uz elektronski nadzor.

Sutra se očekuje izlaganje uvodnih reči tužilaštva i branilaca, nakon kojih će i optužene moći da iznesu svoju odbranu.

Markanović i Tasić optužene su kao saizvršioci u krivičnom delu – teško delo protiv zdravlja ljudi.
Optužnim predlogom tužilaštvo je tražilo od suda da Markanovićku osudi na tri godine zatvora, a Tasićku na godinu dana zatvora.

One se terete da su krivično delo izvršile od 1. maja 2020. godine do 1. marta ove godine u neregistrovanom “medicinsko-estetskom centru Tayas” u Beogradu u ulici Drinička br. 8a, tako što su neovlašćenom i nepravilnom upotrebnom sredstva “plazma pen” prouzrokovale trajna oštećenja na tretiranim delovima lica oštećenih u vidu dubokih opekotina drugog B i trećeg stepena.

Istovremeno su primenjivale nedozvoljene injekcije lokalne anestezije “lidokain – hlorida” koja je predstavljala rizik po život oštećenih u slučaju alergijske reakcije usled nepostojanja antišok terapije i edukacije okrivljenih, kao i same primene uređaja “plazma-pen”.

Markanović je nakon hapšenja na saslušanju u tužilaštvu negirala da se bavila nadrilekarstvom, odnosno medicinskim zahvatima za koje nema licencu.

U svojoj odbrani pred tužiocem ona je tvrdila da su usluge koje je pružala pacijentima bile kozmetičke prirode i da se nije predstavljala kao stručnjak iz oblasti medicine.
Tretmane pacijetima pružala je, kako je navela, uređajem “plazma pen” koji ne predstavlja medicinsko, već kozmetičko sredstvo.

Takođe je tvrdila da poseduje sertifikat za upotrebu tog uređaja, a pretpostavlja da su zdravstveni problemi kod oštećenih pacijenata mogli nastati usled nepridržavanja striktnog uputstva za adekvatan oporavak, kao što su korišćenje solarijuma ili izlaganje suncu pre oporavka kože.

Tanjug

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

Uhapšeni osumnjičeni za ubistvo oko 100 Bošnjaka, među kojima i bebe

Ekskluzivno – “Quo vadis, Aida?” u Novom Pazaru