in

POČEO ZAVRŠNI ISPIT ZA OSMAKE! Ružić: MUP uložio ogroman trud da sve škole budu obezbeđene

BEOGRAD – Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Branko Ružić izjavio je danas da je Ministarstvo unutrašnjih poslova uložilo ogroman trud da 522 školska objekta, u kojima djaci od danas do srede polažu završne ispite, budu obezbedjeni zbog mogućih dojava o bombama.

“U skladu sa protokolom i zakonskim obavezama mi ćemo postupati na nivou Republičke upisne komisije i donositi odluku, ukoliko ne daj Bože tokom trajanja ovo završnog ispita u ova tri dana dodje do nekih dojava”, rekao je Ružić za Radio-televiziju Srbije.

Istakao je da postoje jasno definisane procedure i da su pripremljene sve varijante da ta tri dana proteknu regularno.

Autopijac.com

“Pozivam naše osmake da budu pribrani, staloženi, da ovo ne dožive kao traumatično iskustvo. Mi smo uradili sve što je do nas i svi akteri u lancu su posvećeni da ova tri dana proteknu kao jedan praznik obrazovnog sistema Srbije”, kazao je ministar.

Kada je u pitanju stepen bezbednosti testova, Ružić je naveo da je on na “najvišem mogućem nivou” i dodao da očekuje da neće biti problema, kao i prethodne godine.

Osmaci danas polažu test iz maternjeg jezika, a završni ispit polaže se u 522 od 1.260 škola, kako je odlučila Republička upisna komisija iz bezbednosnih razloga zbog mogućih dojava o bombama. Djaci će u utorak polagati test iz matematike, a u sredu kombinovani test.

Beta

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Obustava saobraćaja na dijelu putnog pravca Novi Pazar – Sjenica

STIŽE TROPSKI TALAS! U Srbiji će temperature tokom noći biti iznad 30 stepeni