in

Počelo prijavljivanje nezaposlenih za program „Moja prva plata”

Nacionalna služba zapošljavanja, filijala Novi Pazar oglasila je početak drugog ciklusa programa “Moja prva plata”. Ovoga puta poseban akcenat stavljen je na poziv nezaposlenim licima da se uključe u ovaj program i sebi u narednih devet mjeseci steknu dodatna znanja i vještine, ali i određeni prihod.

“NSZ uspješno sprovodi sve aktivnosti u kontinuitetu koje se tiču programa “Moja prva plata”. Prva faza u realizaciji programa upravo je završena, a ona se ticala prijavljivanja naših poslodavaca preko portala “Moja prva plata”. Uspješno su verifikovane pozicije i one su vidljive na portalu. Mogućnost da se uključi u ovaj program steklo je preko 1480 poslodavaca koje je oglasilo više od 1770 pozicija za preko 2450 radnih mjesta. Kao što smo i očekivali, imali smo veliko interesovanje za ovaj program. Isto tako je bilo i prošle godine i uspješno smo realizirali ovaj program”, istakla je Aida Bojadžić, portparol NSZNP.

Autopijac.com

Bilo je riječi i o uslovima koje mlada lica moraju ispunjavati kako bi se prijavila na ovaj program.

“Prvo i osnovno – da pripadaju statusu nezaposlenih lica i da su prijavljeni na evidenciji NSZ-a, da imaju ispod 30 godina života, da nisu prethodno bili uključeni u ovaj program, da nemaju radnog iskustva, ili ako ga imaju da to bude nešto manje od 6 mjeseci za poziciju za koju apliciraju. Mi smo već jednom isticali da je iznos izdvojenih sredstava za lica sa srednjim obrazovanjem 22.000, a za lica sa visokim obrazovanjem 26.000 dinara na mjesečnom nivou”, podvukla je Aida Bojadžić.

Cilj ovog priojekta je, zaključuju nadležni, da se uposli što veći broj mladih ljudi sa evidencije NSZ-a.

FOTO: SANA

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Dom zdravlja vrijeđa inteligenciju građana Novog Pazara

TEŠKA NESREĆA U SARAJEVU! Kombijem udario TROJE PJEŠAKA