in

Počeli žestoki sukobi između Azerbejdžana i Armenije

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana objavilo je da su počeli žestoki sukobi na granici Azerbejdžana i Armenije između vojnih jedinica dvije zemlje, javlja Anadolu Agency (AA).

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana navelo je da je armenska vojska izvršila opsežne provokacije u večernjim satima u pravcu mjesta Dashkasan, Kalbajar i Lachin koji se nalaze blizu granice.

U saopštenju se navodi da su diverzantske grupe Oružanih snaga Armenije postavile mine na zemlji i putevima između položaja azerbejdžanske vojske u različitim pravcima.
Azerbejdžanske trupe su potom poduzele potrebne mjere da bi spriječile takav razvoj događaja nakon čega je došlo do sukoba.

Autopijac.com

Neki od položaja i uporišta azerbejdžanske vojske u provincijama Dashkasan, Kalbajar i Lachin našli su se pod paljbom iz oružja različitog kalibra, uključujući minobacače armenske vojske. U napadu su zabilježeni gubici u vojnom osoblju kao i oštećenja vojne infrastrukture.
Kako se navodi, azerbejdžanska vojska poduzela je neophodne mjere kako bi utišala paljbu armenskih oružanih snaga i spriječila širenje sukoba. Dodaje se da su zabilježeni gubici u osoblju i opremi armenskih oružanih snaga koje su učestvovale u provokacijama Azerbejdžana.
U saopštenju se navodi da je za sukob i gubitke u potpunosti odgovorna administracija Jerevana.

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

“KLOPKA” ZA VOJNIKE / Ukrajinski hakeri lociraju ruske baze predstavljajući se kao žene na društvenim mrežama

Šta će se dogoditi ako Putin iznenada umre?