in

POČELA PRODAJA FUTURISTIČKIH RAZER ZEPHYR MASKI: Imaju ventilatore, RBG, USB-C, koštaju 99 USD i već su rasprodate

Ovo je maska ​​s kojom nećete proći nezapaženo, ali pretpostavljam da je to poanta.

U martu 2021. Razer je predstavio Project Hazel, njegova vizija futurističke maske koja će pomoći u borbi protiv pandemije. Ono što je čak i tada bilo zanimljivo je pristup Razer-a. Osnovna ideja maske je da napravi providan dio kako bi sagovornici mogli vidjeti o čemu pričate.

Rasprodano u rekordnom roku

Razer Zephyr naziv je maske koja je puštena u prodaju 21. oktobra nakon višemjesečnog beta testiranja i podešavanja, a bilo ju je moguće naručiti sa službene Razer web stranice. Međutim, ne cijeli dan nakon početka prodaje sve maske su bile rasprodate. Je li to bila mala prva količina ili veliko interesovanje, vjerovatno nećemo saznati, ali dok se ponovo ne pojavi u prodaji, evo nekoliko bitnih karakteristika Zephyr maske.

Osnovna verzija košta 99 USD i dolazi s maskom, torbom za nošenje, USB-C kablom za punjenje, sprejom protiv zamagljivanja i tri kompleta zamjenskih filtera koji mogu izdržati svaki do tri dana. Paket od dodatnih 10 filtera košta 29,99 USD i trajat će vam mjesec dana.

Drugačiji pristup

Zephyr je potpuno drugačiji Razer proizvod, jer je ovo kompanija koja je globalno najpoznatija po svojim PC periferijama i laptopovi namijenjena najzahtjevnijim korisnicima – igrači.  Prvi put su ovaj projekat predstavili na sajmu CES u siječnju 2021. godine, a čini se da tada iskazani interes nije jenjavao i da su korisnici strpljivo čekali da se pojavi gotov proizvod.

Bez sertifikata o COVID-19

S druge strane, Razer Zephyr maska ​​je dizajnirana da filtrira vazduh koji udišete i izdišete, kroz dva bočna otvora za ventilaciju sa RGB ventilatorima. Ono što Razer još uvijek nije dobio je potvrda nadležnih institucija da je maska ​​sigurna za upotrebu u pandemiji, što znači da nitko ne jamči da je Zephyr zaista siguran kada ste u blizini zaraženih ljudi. Informacija od koje se Razer suštinski ograđuje je da ovo nije medicinska oprema ili lična zaštitna oprema i da nije testirana na covid-19 virus. Na sajtu se takođe ne navodi da li su se prijavili za takvu sertifikaciju i za sada se Zephyr reklamira kao prečistač vazduha. No, očigledno je i to dovoljno, s obzirom da su sve maske rasprodate u rekordnom roku.

Maska koristi N95 filtere i ima 99% efikasnosti bakterijske filtracije, što znači da može filtrirati 99% čestica zraka od 0,3 mikrona i više. Kada je u pitanju COVID-19, stvari su malo složenije, jer su čestice virusa manje od 0,3 mikrona, a ipak istraživanja pokazuju da se ljudi najčešće zaraze preko većih molekula za koje se virus “lijepi” poput kapljica vode.

Jednostavna instalacija – 72h zaštita

Proces ugradnje filtera je izuzetno jednostavan i potrebno je skinuti magnetne poklopce sa dva ventila i umetnuti filter tako da crni dio bude okrenut prema maski, a drugi filter je umetnut ispod prozirnog plastičnog dijela. Kao što smo spomenuli, jedan set filtera djeluje 72 sata, ali i ako se duže vrijeme nalazite u rizičnom zatvorenom prostoru, filtere treba ukloniti što prije.

Kao da ste ispali iz Fallouta 3

Zephyr maska ​​izgleda kao futuristička gas maska ​​iz neke steam-punk igre, posebno sa sjajnim Razer Chroma RBG rubovima na velikim otvorima za ventilaciju. LED diode su tu više da privlače pažnju nego što imaju bilo kakvu praktičnu funkciju, osim što bacaju malo svjetla na prozirni dio, tako da neko može bolje vidjeti kretanje vaših usta u mraku.

Dvije brzine ventilatora

Ukoliko imate utisak da protok vazduha nije dovoljno dobar, možete aktivirati ventilatore koji omogućavaju bolju cirkulaciju vazduha i imaju unapred definisane režime rotacije od 4.200 i 6.200 obrtaja u minuti, dok donji otvor maske nema aktivnu ventilaciju.

Izvor: YouTube / Razer

Traka za glavu se sastoji od dvije trake, tako da je veličina univerzalna. Jedan dio ide oko vrata, a drugi oko potiljka. Trake oko glazure i dijelovi koji sprijeda dodiruju nos do brade silikonski su i mogu se ukloniti radi čišćenja. Razer napominje da je unutrašnji prozirni dio pažljivo očišćen, jer ima premaz protiv magle, koji nije preporučljivo skidati.

Nema zvučnika

Ono što nije implementirano od prototipa koji je najavljen u martu ove godine jesu Zvučnici što bi pojačalo ovo o čemu pričate, jer bi maska ​​bila mnogo teža, a baterija bi trajala mnogo kraće. Međutim, to ne znači da u budućnosti nećemo vidjeti model Zephr Pro sa zvučnicima i još nekoliko dodataka po dvostruko većoj cijeni.

RGB

RGB kontrola maske se vrši preko dugmadi na samoj maski, ali i putem mobilne aplikacije. Integrirana baterija bi trebala trajati oko 8 sati nakon punjenja, ako se ne koristi RGB svjetla i uključite ventilatore na najniže postavke.

Jedna od mana Zephyr maske je to što se mnogo razlikuje od svega ostalog i garantuje da će vam se svi obratiti, što je odlično ako ste influencer, a ne baš sjajno ako više volite anonimnost. Čak i kada tome dodate RGB svjetla…


Izvor: YouTube / Razer

S druge strane, čini se da to ljudima ne smeta previše, s obzirom na to da su sve maske rekordno rasprodane, bez obzira na visoku cijenu.

Izvor: mondo.rs

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Uhapšeni Džonić BIO NA LIDIJINOM ROĐENDANU, mještani kažu da je s porodicom Đokić bio IZUZETNO BLIZAK

NVO traže da institucije u Srbiji priznaju žrtve zločina u Sjeverinu