in

Pljačka banke u Gornjoj Austriji razriješena: uhapšen 24-godišnji Srbin naveo financijsku nesigurnost kao motiv

Protekli petak u Gornjoj Austriji je zabilježena pljačka banke, a počinitelj je uhapšen početkom ovog tjedna. 24-godišnji Srbin je navodno ušao u banku oko 13.30 sati i prijetio pištoljem uposlenicima, naglasnim stranim naglaskom zahtijevajući novac.

Nakon što je srušio službenicu, iščupao ladice i oteo novac, pljačkaš je pobjegao pješice, a policija je pokrenula opsežnu potragu koja je u početku bila neuspješna.

Međutim, osumnjičenik je sada uhvaćen. Iz policije se navodi da se ne mogu otkriti detalji o tome kako su mu ušli u trag “zbog istražne taktike”. Osumnjičenik je uhićen u Linzu po nalogu državnog tužilaštva u ponedjeljak poslijepodne.

Tokom ispitivanja, muškarac je dao potpuno priznanje za svoje djelo i policija je zaplijenila dio plijena, odjeću i oružje kojim je počinjeno razbojništvo, plinski pištolj. Osumnjičenik je navodno navedeno da je motiv za pljačku njegova izuzetno nesigurna financijska situacija. On je odveden u zatvor u Linzu.

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

Zukorlić zatražio pojašnjenje od Zavoda za statistiku zbog razlike u broju popisanih i stanovnika u Sandžaku: 17.000 Novopazaraca nije uračunato na popisu? (VIDEO)

Azra Crnovršanin: Osobe sa autizmom doživljavaju traume usljed pucanja petardi i vatrometa /VIDEO/