in

Plaketa Kasimu Zoraniću za humanitarni rad i povelje za Halilovića, Vujović i Regionalno pozorište

Ovo priznanje, povodom 561. godine osnivanja Novog Pazara, Haliloviću je, glasovima svih odbornika lokalnog parlamenta, dodeljeno za “izuzetno umetničko stvaralaštvo”, Regionalnom pozorištu za “izuzetan doprinos kulturi i umetnosti”, a Ireni Vujović za “izuzetan doprinos razvoju Novog Pazara u oblasti zaštite životne sredine”.

Na prijedlog gradonačelnika Nihata Biševca plakete Novog Pazara dobili su Budimir Đinović (za dugogodišnji društveni doprinos), Kasim Zoranić (za dugogodišnji humanitarni rad), Ismet Sajtarić (za razvoj poljoprivrede) i Šemsudin Plojović (za razvoj preduzetništva i inovacionih tehnologija).

Biševac je u obraćanju na svnečanoj sednici Skupštine Novog Pazara rekao da je “ovo bila istorijska godina za ovaj grad”, kao i da “nikada nije započeto više investicija”.

Autopijac.com

“Novi Pazar postaje regionalni centar, jedan od rihetkih gradova u kojem iz godine u godinu raste broj stanovnika. Puno toga je urađeno, a započeti su kapitalni objekti koji znače bolju budućnost i bolje uslove života za sve naše građane”, poručio je Biševac.

On je kazao da je lokalna samouprava, uz podršku države i stranih donatora, završila ili započela brojne projekte iz oblasti putne infrastrukture, obrazovanja, zdravstva i sporta.

Dan Novog Pazara se obeležava 20. aprila, u znak sjećanja na taj dan 1461. godine kada se ime ovog grada prvi put pominje u jednom dubrovačkom dokumentu.

Izvor Radio Sto Plus

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Za zločin u Kaluđerskom lazu kod Rožaja još nema pravosnažno osuđenih

/VIDEO/ ”Ne znam gdje se ovo može vidjeti Ramazanom kao u Novom Pazaru”