in

Petnjica proglasila 11. jul Danom sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici

Skupština Opštine Petnjica najoštrije je osudila i proglasila 11. jul Danom sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici. Ova inicijativa je Skupštini Opštine Petnjica podnešena 16. februara od strane Kluba odbornika Stranke pravde i pomirenja Almira Muratovića, Adnana Muhovića i Aldina Muratovića koji se prilikom podnešenja iste pozvao na Rezoluciju o genocidu u Srebrenici koju je usvojila Skupština Crne Gore.

U odluci SO Petnjica se osim osude i proglašenja Dana sjećanja na žrtve genocida, osuđuje i svako poricanje genocida a odlučeno je da se na teritoriji opštine Petnjica neće održavati nikakve svečanosti osim onih koje su tematski vezane za obilježavanje genocida u Srebrenici.

U odluci se također osuđuju svi zločini počinjeni u ratovima na teritoriji bivše Jugoslavije i naglašava značaj postizanja pravde i dugoročne podrške preživjelima, apelujući na pomirenje u regionu, jačanje međunacionalne i međuvjerske tolerancije, razumijevanja i solidarnosti.

Autopijac.com

Iz Stranke pravde i pomirenja su se zahvalili svim poslanicima u Skupštini Opštine Petnjica na podršci pri izglašavanju ove inicijative u susret godišnjici genocida i sjećanja na 8.372 žrtve genocida u Srebrenici.

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Sandžak: Doktorka prijavila pacijenta policiji jer je tražio pregled, direktorka joj izrekla opomenu

/VIDEO/ Medo se penjao uz nevjerojatno strme stijene u kanjonu Pive, ljudi iz automobila navijali