in

PENZIONER U KUĆI U BEOGRADU SKRIVAO SKORO MILION EURA! Policija upala tražeći drogu, a pronašla torbe i kese pune novca, na novčanicama TRAGOVI KOKAINA

Dušan Đ. (63), penzioner iz Beograda, optužen je za pranje novca nakon što je u njegovoj kući na Vračaru pronađeno skoro milion evra, za koji se sumnja da potiče od kriminalne delatnosti!

Kako saznajemo, u kući na Vračaru 23. avgusta 2019. godine, u kojoj je Dušan Đ. živeo sa porodicom pronađeno je 958.115,00 evra.

Ovaj novac pronađen je prilikom pretresa njegovog stana, koji su obavili policijski službenici Odeljenja za borbu protiv droga po naredbi suda i to tražeći drogu. Drogu nisu našli, ali su našli ogroman iznos novca.

Novac u iznosu od 585.835,00 evra pronađen je u torbi u jednom plakaru u dnevnoj sobi, kao i jedan ranac sa 159.980,00 evra, a na većem delu novca pronađena je droga kokain.

Ostatak novca, od 212.300,00 evra, pronadjen je u papirnoj kesi u sefu

Kako je saopštilo Više javno tužilaštvo u Beogradu, protiv Dušana Đ. je podignuta optužnica i on je optužen za pranje novca.

Novac je pronađen u sitnijim apoenima, a okrivljeni nije pružio, niti postoje dokazi o njegovom zakonitom poreklu. Pomenuti iznos daleko prevazilazi zakonite prihode Dušana Đ. i članova njegove porodice.

Optužnicom koja je predata Višem sudu u Beogradu na potvrđivanje, pored predloga da optuženog proglasi krivim i i osudi po zakonu, Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštvo u Beogradu traži i da mu sud izrekne meru bezbednosti oduzimanje predmeta – odnosno pronađenog novca.

(Blic)

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

Srbija: POLICAJAC oteo mladića i zlostavljao ga, pa snimke slao njegovoj djevojci

Čudna dešavanja na Suncu zbunila naučnike! Trenutna aktivnost znatno veća od predviđanja NASA i NOAA