in

PAZARAC ZA TRI DECENIJE ISKOPAO 11.000 GROBOVA: Čak 80 raka iskopao za mesec dana u vreme KORONE!

Evo kako možete prvi vidjeti ekskluzivne vijesti sa Sandzaklive.rs portala na svom facebooku / Pogledaj → OVDJE

Novopazarac Hazbo Munjković (64) pune tri decenije radi na održavanju grobalja u ovom gradu i za to vreme je iskopao više od 11.000 grobnih mesta.

On dnevno iskopa jednu ili dve rake, a sve radi pomoću ašova, krampe i lopate. Na večni počinak ispratio je mnoge svoje komšije, rođake, sugrađane, znane i neznane i svima je iskopao ,,večnu kuću”.

– U JKP „Čistoća “, koje je nadležno za groblja, radim 38 godina , a pre tačno tri decenije dali su mi zaduženje da kopam grobna mesta. I od tada, svakoga dana, i leti i zimi, dođem pre sedam na posao , popijem čaj i kafu sa kolegama i onda počnem da kopam.

Nekad jedan, a nekad i po dva ili tri grobna mesta, sve zavisi od toga koliko je ljudi prethodnog dana Bog pozvao sebi – priča Mujković za Informer.

On je u subotu, kada smo razgovarali, imao zadatak da iskopa dva grobna mesta na Velikom groblju u Novom Pazaru .

– Za jedno grobno mesto potrebno je oko tri i po sata, a da nas imamo dve rake i zato smo počeli malo ranije. Nekada dvojica kolega kopaju, a nekad trojica. Sve smo stigli, nije se desilo da smo zakasnili i da se, ne daj Bože, neka sahrana otkaže ili pomeri – kaže naš sagovornik , kom je do penzije ostalo još godinu dana.

Najteže mu je da kopa mala grobna mesta jer to znači da tog dana sahranjuju neko dete.

– Kada stigne nalog za kopanje, prvo pogledam dimenzije grobnog mesta . Najteže mi je da kopam rake za decu, tada plačem i kopam. Za ovih 30 godina procenjujem da sam iskopao bar 11.000 grobnih mesta , a sigurno je taj broj mnogo veći jer sam nekad kopao i tri rake dnevno.

Teško je bilo tokom onog jakog talasa korone, tada sam za mesec dana samo na ovom groblju iskopao više od 80 grobnih mesta – priča Mujković . On dodaje da je grobna mesta kopao i za svoje rođake, nekada i za bliske članove porodice. To mu je, kaže, posao i radne zadatke ne odbija. Šali se i da će i za sebe iskopati grobno mesto .

Ovog vrednog čoveka vole sve kolege u firmi. On je, kažu, veliki borac za položaj radnika i često ume da se postavi zaštitnički prema svojim kolegama, posebno prema mlađima od njega.

Kurir.rs/ Informer

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

UHAPŠEN DRŽAVLJANIN SRBIJE U BEČU – Pokušao da pobjegne policiji vozeći po trotoaru, pa se sudario sa drugim vozilom, alko-testom utvrđeno da je bio PIJAN

PUTIN DANAS PRIPAJA UKRAJINSKE REGIONE RUSIJI – Jednim potezom dobio nešto o čemu je godinama sanjao: “Više neće odgovarati nikome, moći će da radi šta hoće”