in

Pariški štih u centru Zagreba: Je li ovo najljepša proljetna terasa u gradu?

Ožujak je mjesec u kojem mnogima omiljeno godišnje doba – dugo iščekivano proljeće – napokon dolazi. Sve toplije vrijeme i sunčeve zrake izmamile su brojne goste na terase kafića i terasa, a jedan od njih je i Lažni Svjedok,  simpatičan zagrebački bistro, s atraktivnom lokacijom u strogom centru grada, koji je od početka svog otvaranja unatrag nekoliko mjeseci zadobio pravu malu vojsku vjernih obožavatelja.

Odnedavno je ispred bistroa postavljena terasa, savršena za ispijanje kavice ili osvježavajućeg pića, uživajući pritom u prvim toplim zrakama sunca.

Uzduž postavljeni stolci, s ljupkim crvenim i zelenim stolicama na točkice, neodoljivo podsjećaju na šarmantne terase kafića u Parizu, gdje je odlazak na kavu i kroasan prije ili čašu crnog vina i omiljeni čokoladni desert nakon posla svakodnevni ritual.

Upravo to imali su na umu vlasnici prilikom osmišljavanja koncepta terase. Naime, kafići u Parizu neizostavan su dio kulture francuske metropole i opojnog francuskog stila života, a stolovi i stolice su u pravilu postavljeni na ulici, gdje se na taj način gosti spajaju s prolaznicima, skupa tvoreći energični puls grada. Terasa Lažnog Svjedoka nosi u sebi taj ultimativni urbani, chic touch koji uključuje pogled na svakodnevni ‘muving‘, a s druge strane dovoljno je privatna za trenutak u danu, kada njihovi gosti žele predahnuti od užurbanog načina života te na miru popiti piće ili pojesti ručak.

Čitajte i: Niku obožavaju čak i u Dioru! U Zagreb stiže svjetski poznata product dizajnerica

Kreiran po konceptu kvalitetnog, kreativnog i cjenovno prihvatljivog tanjura, koji je uvijek baziran na domaćim i pomno odabranim namirnicama, Lažni Svjedok karakterizira se kao casual bistro&bar, s naglaskom na svjež i sezonski meni.

U stalnoj ponudi imaju 3 vrste sjajnih burgera (juneći, srneći i od lososa) te fantastične tople sendviče i pizze iz posebne napuljske peći. Tu je i dnevna ponuda jela, koja uključuje tri vrste jela i mijenja se svaki tjedan, a podrazumijeva jedno konkretno mesno jelo, jedno riblje jelo i nešto na žlicu.

Dolazak ožujka razveselio nas je ove godine možda više nego ikad prije dosad. Ljupka terasa, šušur grada, fina jela i milina sunčevih zraka pravi su recept za provesti lijepi proljetni dan ili večer.

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

Kreativna obitelj iz Međimurja izrađuje neodoljive detalje za dom: Njihov izgled nadahnut je prirodom

Test: Dacia Duster 1.0 TCe 100 ECO-G omogućuje prevaljivanje 100 km za tek tridesetak kuna