in ,

Pacijenti u Opštoj bolnici u Kraljevu nose se na nosilima zbog neispravnog lifta

U Opštoj bolnici u Kraljevu, jednoj od najvećih u regionu, pacijenti su primorani da se nose na nosilima zbog toga što lift, koji se koristi za transport pacijenata, već mjesecima unazad nije u funkciji. Zbog ovog problema, dešava se da se odlažu i neke operacije, jer nije moguće da se pacijenti spuste niz stepenice do operacione sale.

Ovaj problem je dovelo do značajnog usporavanja rada bolnice i ugroženog zdravlja pacijenata, posebno onih koji su nepokretni ili bez svijesti. Hirurg Milivoje Pavlović je kazao da je ovaj problem prisutan već duže od mjesec dana i da ga je teško riješiti bez pomoći iz Beograda. On je također istakao da je ovaj problem vrlo uznemirujući za sve uključene strane i da bi trebalo da se hitno pronađe rješenje.

Predsjednik Sindikata ljekara i farmaceuta Rade Panić je naglasio da se ovaj problem u bolnici ponavlja godinama, ali da je u posljednja tri mjeseca posebno intenziviran. On je također istakao da pacijenti često žale na odlaganje operacija i da je ova situacija veoma uznemirujuća za sve uključene strane.

Očigledno je da je ovo jedan od mnogih problema sa kojima se suočava zdravstveni sistem u Srbiji, a koji ima direktan utjecaj na kvalitetu usluga koje se pružaju pacijentima. Potrebno je da se hitno pronađe rješenje za ovaj problem, kako bi se spriječilo dalje ugrožavanje zdravlja pacijenata i osiguralo da se rad bolnice odvija bez prekida.

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

Porodična tragedija u selu Lešje: Otac ubio sina nožem

Šako Polumenta progovorio o estradnoj mafiji i pritiscima: Nisam se dao uplašiti i uspio sam da se izborim za svoje mjesto