in

Otkrivena tajna šifra klana Velje Nevolje: Ovako objavljuju poruke u oglasima

Klan Veljka Belivuka poslije sedam mjeseci iza rešetaka navodno je poslao poruku iz zatvora da će ponovo praviti ćevape od svojih žrtava, javljaju mediji u Srbiji.
Prema pisanju lista Kurir, u jednim poznatim dnevnim novinama objavljen je oglas u rubrici “Dostava hrane” u kojem se navodi slijedeće: “Ćevabžinica ‘Veljko i Marko’ sve vrste porudžbina. Humska 1. Beograd”, prenosi Kurir. Novinari iz Srbije pozvali su brojeve telefona navedene u oglasu, a ispostavilo se da je prvi broj centrala dnevnika koji je objavio oglas dok se na drugom broju nalazi uprava FK Partizan!
“Dobili ste telefon na Partizanovom stadionu, ne znamo o čemu pričate, kakvi ćevapi”, bio je zbunjen sagovornik.Za sada nema odgovora na pitanje ko je platio pomenuti oglas i da li je donešen lično ili poslat elektronskom poštom. Krvoločni srpski ogranak kavačkog klana, podsjeća Kurir, koji se skrivao iza plašta navijača Partizana, imao je svoj štab baš na stadionu u Humskoj 1 u Beogradu pa je mafijaška poruka sasvim jasna: “Ne odustajemo ni od novih zločina ni od južne tribine!”, zaključuje Kurir. U bunkeru na stadionu policija je otkrila oružje, među kojem i snajper kojim je navodno planirana likvidacija predsjednika Aleksandra Vučića.
Oglas je prema riječima stručnjaka dokaz da Belivukovi saradnici koji su i dalje na slobodi ne miruju i da su u stalnom kontaktu sa svojim šefom.

Autopijac.com

“Poruke koje su se našle u dnevnim glasilima, upućene od organizatora narko-mafijaškog klana, upućuju da njihova delatnost i dalje funkcioniše. Sa druge strane, poruka je za sve njihove vojnike da će, ako prekrše omertu, zakon ćutanja, završiti u njihovoj ćevabdžinici, kao i prethodnici. Smatram da država i bezbednosni organi moraju što pre da reaguju. U suprotnom možemo izgubiti bitku sa ovim zlom što bi ostavilo dalekosežne posledice po građane i državu”, kaže za Kurir prof. dr Miroslav Bjegović. Božidar Spasić, nekadašnji operativac DB, kaže da je prenošenje poruka iz zatvora uobičajena praksa.
“Poruke idu preko posrednika, najčešće advokata ili podmićenih stražara, a na kraju završe u nekom oglasu, kao što je ovde slučaj, ili na društvenim mrežama. Što se konkretno ovog oglasa tiče, tu se verovatno misli na kuću u Ritopeku i cilj je da se pošalje poruka da se sklone tragovi koji su eventualno dosad ostali neistraženi. Istraga je i dalje aktuelna tako da bi ovaj oglas svakako policija trebalo da ispita”, smatra Spasić.

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Otac je izbacio ženu i sinove iz kuće. 30 godina kasnije sin je ugledao konobaricu koja mu je izgledala poznato

Proces duhovne i društvene korozije zahvatio je Crnu Goru, ali i Evropu