in

Otkrivena misterija / UHVATIO MARKA MILOŠEVIĆA SA SVOJOM ŽENOM U KREVETU: Prebio ih oboje, ubrzo zatim IZREŠETAN

Uspešni trkač a kasnije i kontroverzni biznismen Vladimir Kovačević, poznatiji kao Vlada Tref ubijen je sa samo 39 godina. Vladimir Kovačević (39) zvani Tref likvidiran je 20. februara 1997. godine na ulazu u Sava centar, ispred kancelarije svoje firme, a ovo ubistvo do danas je ostalo nerazjašnjeno. Možda i zbog toga što je zločin često dovođen u vezu s nekada najboljim prijateljem, Markom Miloševićem, sinom predsednika Slobodana Miloševića, pričalo se tada u krugovima bliskim podzemlju. Marko je na mesto ubistva stigao samo nekoliko minuta posle policije.

Marko Milošević je sa policajcima razgovarao u suzama, a na sahrani je bio jedan od najtužnijih. Ali, da li su njegove suze bile iskrene? Trefov sin Andrej, koji je i sam ubijen nekoliko godina kasnije, tvrdio je da nisu. Andrej je imao osnove da sumnja jer se neposredno pred smrt navodno dogodio prvi i jedini sukob do tada najboljih prijatelja.

Vlada Tref je tih godina bio poznat kao prijatelj i saradnik predsednikovog sina, Marka Miloševića. Kako je bio veoma uspešan na stazi, 1992. godine otvara i svoj auto-moto klub “Tref” u koji iste godine dolazi i Marko i počinje da vozi za njega trke. “Golf VR6” koji su nekada vozili Vlada Tref i Marko Milošević, i dalje je u funkciji. U to vreme, devedesetih, bio je ofarban u žutu, omiljenu Trefovu boju. Njih dvojica ubrzo postaju prijatelji, a uspeh koji su postigli baveći se sportom, odlučili su da postignu i u poslu.

U to vreme, uvoz cigareta bio je jedan od najprofitabilnijih poslova u Srbiji. Švercovale su se sa raznih strana, a najveći diler bio je upravo Marko Milošević. Ono što je zanimljivo jeste činjenica da je “Inter Sport” bila jedina firma koja je uvozila cigarete u tadašnju Jugoslaviju, a njom je upravljao niko drugi do Vlada Tref. Jedan poziv Mire Marković Kertesu je bio dovoljan da se Markovi šleperi iz Bugarkse propuste. Cigarete su skladištene u Trefovim fri-šopovima.

Autopijac.com

Do pucanja prijateljstva dolazi kada se Tref vraća kući jer je zaboravio pasoš, da bi uhvatio na delu svoju drugu ženu Bojanu i Marka. Prebija ih oboje, ali mu je Marko navodno tom prilikom zapretio da “neće još dugo”. Ubrzo biva ubijen, a nakon što je ovu priču ispričao njegov sin iz prvog braka i njega ubijaju.

Posao šverca nastavljaju Marko i Bojana. Cifre su bile ogromne, radilo se o nekoliko stotina miliona maraka koje su iznete iz Srbije odmah nakon 5. oktobra. Sve ljude koje ste na ulicama devedesetih mogli videti na svakom koraku kako prodaju bokseve cigara su zapravo radili za Marka, iako to nisu znali.

Priča je bilo mnogo, ali dokaza malo, pa je smrt Vladimira Kovačevića ostala misterija. Njegovo ubistvo bilo je prvo u seriji ubistava ljudi iz neposrednog okruženja Slobodana Miloševića.


Vlada Tref i Marko Milošević
Izvor: Facebook/Printscreen/Legende devedesetih

(Mondo)

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

(VIDEO) Novi Pazar: Policajac pištoljem na kuću Sulejmana Gorčevića?!

Avganistan: Prinuđen da proda kćerku (4) kako bi prehranio ostatak porodice