in

Osmani: Vučić koristi jezik Slobodana Miloševića i nastavlja njegov mentalitet

Foto: Ured Predsjedništva Kosova

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani rekla je da se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić služi jezikom bivšeg predsjednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića.

Komentarišući izjavu predsjednika Srbije od srijede o premijeru Kosova Albinu Kurtiu i predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, ona je rekla da ne treba da čudi jezik koji upotrebljava Vučić.

Autopijac.com

Vučić je u srijedu rekao da Đukanović i Kurti šire “ogoljenu mržnju prema Srbima i Srbiji” i da imaju “najizrazitiju ulogu u kampanji laži” protiv Beograda, dok “sebe predstavljaju kao tobožnje žrtve, a Srbiju kao opakog agresora koji ih ugrožava”.

Predsjednik Srbije je rekao da bi on “uvijek prije bio vuk-samotnjak, nego bestidna i nemorala hijena”, a “još je gore biti muva zunzara koja se vrti oko hijene i čeka da im donese plijen, kao što su Kurti i Đukanović”.

Kosovska predsjednica je danas kazala o tome da “ne treba da nas čudi jezik Miloševićevog ministra”.

“Vučić je bio ministar propagande tokom ratova u bivšoj Jugoslaviji koje su izazvali njegovi bivši šefovi, a sada 2022. godine dokazuje istu logiku iz prošlog vijeka. On još uvijek nije osudio nijedan od zločina Miloševićevog režima, uprkos tome što ga je veličao i oslobađao odgovornosti za zločine počinjene na Kosovu”, kazala je Osmani.

Prema njenim riječima, Vučić nije priveo pravdi počinioce brojnih zločina i masakara, uključujući genocid nad stanovništvom na Kosovu.

“On je čovjek koji nastavlja mentalitet Miloševića, ne možemo očekivati da govori argumentovanim jezikom”, rekla je Osmani, prenosi N1.

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

Najmanje 117 Palestinaca povredjeno u sukobu s izraelskom policijom u Jerusalimu

Sutra potpuna obustava saobraćaja na deonici Pazarište – Sebečevo