in

Osmani: Na teritoriji Kosova nikada neće biti srpske policije i vojske

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je da na Kosovu više nikada neće biti policajaca i vojnika iz Srbije, nekoliko sati nakon što je iz Beograda stigla prijetnja povratkom vojske na teritoriju Kosova.

“Na teritoriji Republike Kosovo nikada neće biti policajaca i vojnika iz Srbije! Hegemonistički san Srbije nikada se neće ostvariti!” poručila je Osmani.

Autopijac.com

Osmani je dodala da otvorena prijetnja agresijom iz Srbije podsjeća na mentalitet koji je postojao 1999. godine, a koji je na kraju izazvao međunarodni odgovor na ponašanje Beograda.

“Otvorena prijetnja policijskom i vojnom agresijom Srbije dokazuje da se u toj zemlji nastavlja hegemonistički mentalitet. Srbija to mora odbaciti. a demokratski svijet je 1999. godine zadao najjači udarac ovakvom načinu razmišljanja”, dodala je Osmani.

Predsjednica Kosova je osudila napad na policiju u četvrtak i poručila da počinitelji napada na sjeveru moraju biti privedeni pravdi.

“Sinoćnje ranjavanje pripadnika kosovske policije je kazneno djelo i usmjereno protiv ustavnog poretka i suvereniteta Kosova kao i protiv djelovanja za vladavinu prava. Također, napadi na novinare predstavljaju flagrantno kršenje prava na slobodno informisanje. Počinitelje ovih zločina treba hitno privesti pravdi, a pravosudne institucije moraju hitno djelovati”, poručiča je predsjednica Kosova.

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

Policija je pronašla i zaplenila oko 71 kilogram hašiša, oko 40 kilograma ekstazija i oko 50.000 komada LSD u obliku sličica

Argentina ispustila 2:0, pa na penale stigla do polufinala sa Hrvatskom