in

On je musliman iz Tutina koji je bio strah i trepet beogradskog podzemlja, a život je završio tragično

Jusuf Jusa Bulić je kasnije kupio fudbalski klub “Železnik”, kao i restorane i kockarnice po Beogradu.

Beogradski kriminal je devedesetih godina 20. veka bio na svojevrsnom vrhuncu. Gotovo da nije prolazio dan da prestonicom nisu odjekivali rafali i čule se policijske sirene kao i one sa vozila Hitne pomoći.

Među mnogobrojnim imenima koje su te teške godine odvele put kriminala, pojavljuje se i ime Jusufa Juse Bulića.

Jusa je jedan od rijetkih muslimana iz Sandžaka, tačnije iz tutinskog sela Paljevo, koji je upravljao beogradskim podzemljem ‘90-tih i ulivao strah u kosti, a u kriminal je ušao još kao dječak. Njegovi roditelji su jos davnih 50-‘tih otišli u Beograd zbog nedostatka posla u Sandžaku. Javnosti je poznat i Jusin sin Dragan Aca Bulić, koji je sportski radnik, bivši predsjednik Zajednice fudbalskih klubova Superlige Srbije i vlasnik beogradskog restorana „Ruski Car”.

Jusini kriminalni uspjesi su se nizali, pa je sa bandom Ljube Zemunca, čiji je član bio, vedrio i oblačio kako po Beogradu tako i po Evropi, koja im je, u neku ruku, i bila primarna za djelovanje.

Hapšen je u Amsterdamu zbog falsifikovanja vozačke dozvole, učestvovao je u pljački katedrale u Kelnu, povezivan je sa ubistvom Veljka Krivokapića u Austriji, reketirao je po Frankfurtu, zločini su se nizali a njegovo ime na lestvici kriminalne hijerarhije samo se podizalo.

Nakon što je Goran Vuković Majmun ubio Magaša u Nemačkoj, Bulić je, ostavši bez najbližeg saradnika, odlučio da se vrati u Beograd i posvetio se biznisu.

Autopijac.com

Najpre je otkupio kafanu “Zona Zamfirova” kao i fudbalski klub FK “Železnik”, a u njegovom vlasništvu bila je i kockarnica “Ruski car”, kao i još nekoliko manjih kazina.

Jusuf Jusa Bulić, član „ekipe“ koju je predvodio Ljubomir Magaš zvani Ljuba Zemunac, ubijen je 4. maja 1998. ispred kafića na Novom Beogradu. Napadači su sačekali da Bulić, koji je bio vlasnik fudbalskog kluba Železnik, kao i nekoliko kafića i lokala, uđe u automobil i onda ga izrešetali rafalima iz kalašnjikova.

U trenutku ubistva imao je 48 godina.

Obaranje džeparoškog rekorda

Naime, Jusa se otisnuo u laki kriminal prije nego što je napunio 18 godina. Motiv je u neku ruku bio sportski.

Sa Ljubom Zemuncem, sa kojim je bio kolega, i izvesnim Šiljiom, želeo je da ode na boskerski meč Muhameda Alija. Iako se meč odigravao u Americi, dječacima se to nije činilo kao nešto nedostižno, te su otišli u Trst da “naprave novac”. Plan je bio da direktno iz Italije odu u Ameriku.

Tada, tokom boravka u Trstu, oni su postigli svojevrstan džeparoški rekord jer su za svega sat-dva uspjeli da ukradu 54 novčanika.

Ipak, njihov plan osujetili su karabinjeri koji su ubrzo uhvatili maloletnike i deportovali ih nazad u Jugoslaviju.

(Mondo)

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

Bura na društvenim mrežama oko navika srbijanskih turista

Sandžak: Uhapšen Elvis P. zbog napada na novinarku Jadranku Ćetković