in

Održan protest pravda za Tutića koji bi nazvali “Možeš kako hoćeš ali ne možes dokle hoćeš”

Danas je održan protest protiv presude suda pod nazivom “Pravda za Tutiča”. Ako bismo pravdu za dr. Tutića tražili onda bi on kao kaznu za svoje nehumano ponašanje dobio mnogo više nego sto je osuđen.
Svaki je lekar plaćen da radi svoj posao časno i pošteno. Ne smije da traži bolesnom čovjeku koji odvaja od usta svoje djece da bi njemu platio ono za sta je već plaćen da radi. A svi znamo praksu dr. Tutića da u većini slučajeva nije htio operisati ili je odugovlačio operaciju dok mu pacijent unaprijed ne plati, zbog čega je i osuđen.

Ako kao društvo ne osudimo ovakav čin(što smatramo da je obaveza svakog moralnog čovjeka) onda smo mi kao društvo u cjelini propali. Ne smijemo dozvoliti da se čuju samo loši pojedinci. Ne treba da ćutimo i pravimo paralelu a šta je sa onim i onim, od nekoga je moralo početi.

Glas razuma, pravde, poštenja treba da se čuje kako ne bi nepravda bila pravda.

Pored lekara koji ne prezaju da traže od bolesnog čovjeka ne razmišljajući da li on stvarno ima taj novac, oni pošteni i časni doktori od takvih ne mogu da rade. Zato i odlaze. Korov treba svugde počistiti. Ne treba podržavati nešto što nije ispravno zbog neke svoje lične sitne koristi…

Pismo našeg čitatelja povodom osude dr. Tutića prenosimo u cijelosti:

“Možeš kako hoćeš ali ne možes dokle hoćeš”. Ovo je izreka naših starih koja potvrđuje pravilo koje se tiče nas i našeg ponašanja prema sebi i drugima.

Poštovani doktore Tutiću,

Neizmjernu zahvalnost ti dugujemo kao sugrađani i ljudi za svaku pomoć, za svaku intervenciju koju si imao, za svakog čovjeka kome si pomogao, spasio život, iako je to poziv i obaveza svih doktora, to ne umanjuje našu zahvalnost tebi. Međutim, ovo što ti se dešava i što se desilo je razlog da se zamislimo svi pa i ti dragi doktore da li trebamo biti tako gramzivi kada je novac u pitanju, pa i novac bolesnika. Sud reče da ga jesi uzimao.

Čuvaj se uzdaha i dove “mazluma” jer ako si nekoga tako nakahrio da se požali gledajuci u pravcu neba, e pa ni Japanski voz nije tako brz koliko je kazna brza. Uzalud je sad sve dragi doktore jer jednom narkoman uvek narkoman, jednom lopov uvek lopov.
Žao mi je samo tolikih godina iskustva i stručnosti koje sad zahvaljujući samo tebi moramo okačiti o klin.

Nadam se da će mnogi staviti prst na čelo, doktori koji su krenuli tvojim stopama, da se zaustave da kažu da to ne da nije ljudski nego je ništa, nula, minus hiljadu, čoveka bolesnog činiti jos bolesnijim uzimati od njega ono malo crkavice.

Želim ti svu sreću i zdravlja u životu, mnogi su radili i rade mnogo gore stvari pa se neko pokaje, možda ćeš se i ti, i da nikad ne doživiš da moraš da odeš kod nekog doktora čiju pomoć trebaš a on da ti traži, želi, uzme novac koji možda nemaš…

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

Ružić i Biševac: Značajna ulaganja u obrazovanje

Sandžak: Vozeći motokultivator poginuo muškarac u Docu